» » Відбувся вебінар «Облік та податки: від епохи Цибуліно до реалій сьогодення»

Відбувся вебінар «Облік та податки: від епохи Цибуліно до реалій сьогодення»

Дата: 13-05-2020, 15:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Для тих, хто прагне знань, немає перешкод. Саме це підтвердила онлайн-зустріч, яку організували на платформі ZOOM викладачі та студенти факультету фінансів та обліку ТНЕУ, а кураторами виступили д.е.н., професорка Валентина Панасюк та студентка 3 курсу Софія Куцик.

 

Зустріч Валентина Панасюк розпочала такими словами: «Хочу звернутися до наших абітурієнтів. Інформація, яку ви почуєте сьогодні, – це лише невеличке зернятко величезного колоска. І якщо ви хочете пізнати та дослідити його більш детально, тоді ласкаво просимо на ФФО. Є такий вислів: «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Отже, якщо ви хочете володіти світом і дізнатися про те, як звичайну інформацію спрямувати в таке русло, щоб бізнес процвітав постійно і завжди, тоді вам до нас. Бакалаврська програма «Облік і оподаткування діяльності суб’єктів господарювання» чекає на вас».

 

Майже 4 години тривав інтелектуальний екскурс на тему: «Облік та податки: від епохи Цибуліно до реалій сьогодення». Для того, щоб розібратися у суті справи будь-якого питання, важливо вчити студентів робити історичні дослідження даного питання, аналізувати процес розвитку і на основі цього думати, в якому напрямку можливий розвиток.

 

Отож учасник зустрічі і пішли таким шляхом. Студенти підготували презентації, в яких показували свої дослідження на тему обліку і податків. Це було неймовірно цікаво! Говорили про те, як виникли податки, яким був історичний досвід різних країн світу у різні епохи, про те, які були іноді «дивні» податки, як от, наприклад, податок на вікна, на красу, на те, що люди не мали дітей чи були неодруженими.

 

Звичайно, обговорювали також питання, чому важливо сплачувати податки, як виховувати свідомих платників податків і як від цього зміниться рівень життя кожного громадянина.

 

Гадаємо, що в майбутньому ми зможемо поговорити також про те, як контролювати податки, на що йдуть кошти платників податків та багато іншого.

 

Приємно, що вебінар відвідали декан факультету фінансів та обліку Андрій Кізима, слухачі проекту «Норвегія –Україна», студенти 3-го курсу ФФО та абітурієнти.