» » «Некорумповане покоління 2020 як запорука зміцнення економічної безпеки держави»

«Некорумповане покоління 2020 як запорука зміцнення економічної безпеки держави»

Дата: 18-05-2020, 14:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Некорумповане покоління 21 століття – це саме те покоління, яке може стати генератором змін в українському суспільстві, оскільки на сьогоднішній день воно є дуже толерантним до корупції. У контексті даної проблематики 15 травня 2020 р. на платформі Zoom відбувся захід «Некорумповане покоління 2020 як запорука зміцнення економічної безпеки держави», активну участь у якому взяли студенти третього курсу освітньої програми «Економічна безпека та фінансові розслідування» спеціальності «Правоохоронна діяльність» юридичного факультету ТНЕУ.

 

Організаторами заходу виступили: к.е.н, доценти кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань Фаріон-Мельник А.І., Олійничук О.І., Білоус І.І., зовнішнім експертом запрошено к.е.н, доцента кафедри обліку та оподаткування, фахівця із публічних закупівель територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області Жукевич С.М.

 

На платформі Zoom студентами та викладачами обговорювалося ряд дискусійних питань щодо подолання корупції у податковій сфері, лісовій та спиртовій галузях. Захід відбувся в рамках дуальної освіти в ТНЕУ.

 

Вже сьогодні молоде покоління усвідомлює, що задекларована європейська інтеграція України неможлива без подолання корупції. Варто відзначити і той факт, що серед основних напрямів державної політики національної безпеки України в поточному році було визначено системну протидію організованій економічній злочинності та «тінізації» економіки шляхом формування переваг легальної господарської діяльності й, водночас, консолідації інституційних спроможностей фінансових, податкових, митних і правоохоронних органів.