» » Відбувся онлайн диспут «Трансформація системи управління фінансово-господарською діяльністю підприємств в умовах пандемії COVID-19»

Відбувся онлайн диспут «Трансформація системи управління фінансово-господарською діяльністю підприємств в умовах пандемії COVID-19»

Дата: 28-05-2020, 12:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 травня 2020 р. викладачі та студенти кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ взяли участь у дискусії, що стосувався сучасних викликів, загроз та прогнозів потенційних макроекономічних наслідків пандемії коронавірусу у майбутньому.

 

Запрошеними фахівцями були експерти у сфері управління корпоративними фінансами, відомі тернополяни – підприємець і меценат, співзасновниця бізнес-формування холдингового типу Ольга Колос та головний економіст ТОВ «Завод «Ремпобуттехніка», кандидат економічних наук, доцент Олександр Квасовський.

 

Ольга Колос охарактеризувала фінансово-економічну ситуацію і несприятливі тенденції у фінансово-господарській діяльності ТОВ «Завод «Ремпобуттехніка» та окреслила сучасні проблеми, труднощі фінансового забезпечення рентабельної діяльності підприємства, породжені поширенням COVID-19 й пов’язаними з цим карантинними обмеженнями.

 

Олександр Квасовський розповів про ухвалені топ-менеджментом управлінські рішення, спрямовані на нейтралізацію згаданих кризових явищ і процесів.

 

Виступи фахівців-практиків викликали жвавий інтерес і полеміку серед присутніх, які захотіли обговорити і, в тому числі, почути думки експертів з приводу таких питань:

– як запроваджений в Україні та Тернопільській області карантин позначився на обсягах реалізації продукції, фінансових результатах та індикаторах фінансового стану компанії;

– чи вдалося фірмі уникнути таких непривабливих заходів як скорочення персоналу та розміру заробітної плати;

– яким чином була переформатована робота з контрагентами підприємства, щоб знизити загрозу інфікування працівників і чи застосовувалися для цього комп’ютерно-інформаційні технології;

– наскільки реально в сучасній ситуації промисловим товаровиробникам обійтися без державної фінансової підтримки підприємницьких структур;

– які саме заходи державної підтримки були б найефективнішими та дали б необхідний ефект; чи доцільним є посилення механізму захисту вітчизняних виробників від експансії з боку потужних зарубіжних компаній; чи планується страхування медичних ризиків на підприємстві тощо.

 

Підбиваючи підсумки навчально-практичного заходу Олександ Квасовський відзначив високу активність і фаховий рівень студентської молоді, яка, на його переконання, в найближчому майбутньому формуватиме фінансово-економічну еліту нашої країни і стане провідником успішних реформ у вітчизняній економіці.

 

Ольга Колос подякувала викладачам ТНЕУ за надану можливість взяти участь у такому непересічному науково-практичному заході та побажала їм сил і наснаги у підготовці молодих висококваліфікованих фахівців-фінансистів, а студентам – займатися самовдосконаленням, залишатися такими ж креативними, цілеспрямованими, і у майбутньому досягнути найвищих професійних вершин.

 

У свою чергу, викладачі та студенти факультету фінансів та обліку ТНЕУ подякували запрошеним експертам за змістовні відповіді на запитання, відзначили, що у процесі дискусії дізналися багато нової цікавої і корисної, з фахової точки зору, інформації.

 

Завідувач кафедри фінансового менеджменту та страхування професор Ольга Кнейслер анонсувала наступну зустріч із практиками та уже у режимі «живого» спілкування.

 

Відео-запис зустрічі можна переглянути за посиланням: http://fshs.wunu.edu.ua/news/2020/11/video/meeting.mp4