» » Відбулася XVІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Відбулася XVІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 29-05-2020, 16:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 травня 2020 р. викладачі та студенти кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ взяли участь у роботі XVI Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів». Співорганізатором конференції виступив Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби.

 

З вітальними словами до учасників конференції звернулися декан факультету фінансів та обліку ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Андрій Кізима, завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Анатолій Луцик та радник митної служби 1 рангу, заступника директора – начальник управління спеціалізованої підготовки Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби Галина Поташнікова.

 

З цікавими доповідями виступили учасники конференції – студенти факультету фінансів та обліку: Артур Войцещук з доповіддю на тему: «Всесвітня митна організація: структура, функції та основні завдання»; Анастасія Козян та Вікторія Чиряк з доповіддю на тему: «Митна безпека держав в контексті загроз глобальної пандемії»; Роксоляна Шуфлат з доповіддю на тему: «Податкова політика в умовах децентралізації»; Христина Ковчі з доповіддю на тему: «Особливості оподаткування податком на додану вартість електронних послуг в Україні».

 

Доповіді учасників конференції відзначалися цікавістю, новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів.

 

В дискусії науково-практичної конференції активну участь взяли викладачі кафедри податків та фіскальної політики к.е.н., доцент Луцик А.І., к.е.н., доцент Василевська Г.В., к.е.н., доцент Герчаківський С.Д., к.е.н., доцент Валігура В.А., к.е.н., доцент Ткачик Ф.П., к.е.н., доцент Дмитрів В.І, і студенти факультету фінансів та обліку.

 

Підбиваючи підсумки заходу завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ Анатолій Луцик відзначив актуальність доповідей, високий рівень підготовки доповідачів та їх обізнаність в обраній сфері досліджень.

 

Участь студентів у співорганізації конференції, дискусіях і виступах дозволила їм проявити лідерські й організаційні якості та науковий потенціал. Учасники висловили сподівання про організацію наступної конференції у режимі живого спілкування в стінах Тернопільського національного економічного університету.