» » Відбулася міжнародна конференція Ради молодих вчених ТНЕУ в дистанційному режимі!

Відбулася міжнародна конференція Ради молодих вчених ТНЕУ в дистанційному режимі!

Дата: 2-06-2020, 17:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вперше за 17-річну історію свого проведення Міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Економічний і соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації» – що організовується Радою молодих вчених Тернопільського національного економічного університету – відбулася дистанційно.


Проте, це не зашкодило науковцям, експертам, практикам та студентам з різних куточків України та зарубіжжя, яким не байдуже сучасне та майбутнє країни, долучитися до обговорення актуальних проблем конференції.


В онлайн-форматі захід не змінив своїх традицій – аспіранти, студенти, молоді вчені обмінялися напрацюваннями, представили свої наукові доробки, маючи на меті бути прогресивними, знайти нові підходи до вирішення проблем, володіти власним баченням щодо викликів сьогодення.


Доброю традицією є відкриття конференції вітальним словом проректора з наукової роботи, доктора економічних наук, професора Задорожного Зеновія-Михайла Васильовича.


Також перед початком доповідей до учасників та гостей звернулися доктор економічних наук, професор Монастирський Григорій Леонардович, який очолював Раду молодих вчених у період з 2004 по 2013 рік, кандидат економічних наук Легкий Олег Андрійович, голова РМВ, та доктор економічних наук, професор, член РМВ Зварич Роман Євгенович.


Упродовж засідання із цікавими та змістовними доповідями, які стосувалися різних сфер економічного та соціального життя України та зарубіжжя – власне, що і передбачається тематикою конференції – виступили студенти та молоді науковці.


Так, Юлія Джерелейко – слухачка магістратури за спеціальністю «Міжнародний облік» окреслила проблеми облікового відображення ділової репутації компаній відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності.


Василь Капустинський, студент юридичного факультету розповів про наслідки недотримання засобами масової інформації журналістських стандартів в умовах пандемії коронавірусу COVID-19.


У свою чергу, Анатолій Василик – магістр з інженерії програмного забезпечення – поділився своєю розробкою: мобільною програмною системою для мікронавігації у приміщеннях із застосуванням технології IBEACON.


Іван Винник, докторант факультету католицької теології мюнхенського університету Людвіга-Максиміліана виступив із доповіддю на тему: «Корупція з перспективи християнських соціальних принципів».


Слухачка магістратури за спеціальністю «Міжнародний Менеджмент» Наталя Микитей розкрила тематику використання підходу управління проєктами як інструменту запровадження змін в організації.


Вадим Пошелюжний – студент 4 курсу спеціальності «Менеджмент управління персоналом» розповів про особливості організації, яка самонавчається як наступного еволюційного етапу розвитку сучасних підприємств.


Завершила частину виступів доповідь Ірини Коконєвої, слухачки магістратури за спеціальністю «Міжнародне право» на тему: «Ефективність інтернет-реклами як засобу впливу на цільову аудиторію».


Згодом конференція перейшла у режим круглого столу, де учасники, гості та члени Ради молодих вчених взяли активну участь у дискусії.


Рада молодих вчених вдячна адміністрації ТНЕУ та усім учасникам й гостям цього заходу, та запрошує долучатися до майбутніх подій!