» » Студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» стали невід'ємною складовою наукової історії та гордістю ТНЕУ!

Студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» стали невід'ємною складовою наукової історії та гордістю ТНЕУ!

Дата: 18-06-2020, 11:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 11-12 червня на базі Вінницького національного технічного університету в режимі відеоконференції засобами Google Meet проведено підсумкову науково-практичну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із напряму «Інформатика і кібернетика». Загалом на конкурс було відібрано 61 роботу із 27 закладів вищої освіти України. У фінал пройшло 16. Відеоконференцію провели у двох секціях – «Інформатика» та «Кібернетика».

 

Диплом ІІ ступеня виборов магістр групи ІПЗМПм-21 Владислав Голубєв з науковою роботою на тему: «Методи та засоби побудови пошукової системи на базі онтологій та графів знань» (науковий керівник – к.т.н., доцент Ірина Войтюк). Цікаві та змістовні питання членів журі конкурсу сприяли обговоренню наукової новизни роботи, практичної цінності здійснення якісного пошуку ключових слів, що є специфічними для певної галузі і у той же час відіграють важливу роль в контексті проблематики цілого масиву тексту, який аналізується. Активна наукова дискусія з деканом факультету комп`ютерних систем і автоматики Вінницького національного технічного університету, професором, д.т.н. Олегом Бісікало щодо використання існуючих баз знань експертних систем стала емоційно-інтелектуальним стимулом для захисту основних положень своєї наукової роботи та демонстрації виявлених досліджень.

 

За результатами конкурсу студентських наукових робіт дипломи ІІІ ступеня отримали студенти: Андрій Сімак (група ІПЗМПм-21) та Вадим Вітенко (група ІПЗ-31) – з роботою на тему: «Інформаційна система рейтингування діяльності науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти» (науковий керівник – к.т.н., доцент Андрій Пукас), а також Олександр Федоров (група ІПЗМПм-21) – з рукописом на тему: «Програмна система оцінювання рівня впливу мотиваційних чинників на ефективність праці працівників» (науковий керівник – к.т.н., доцент Ірина Співак).

 

Варто зазначити, що рецензія на наукову роботу Андрія Сімака та Вадима Вітенка отримала максимальну кількість балів (100 балів) та посіла перше місце у рейтинговому списку серед 61 роботи, поданих на конкурс. Це свідчить про щиру зацікавленість наукових колег інших зво новизною та оригінальністю ідей, впроваджених в нашому університеті, практичною направленістю та іншими характеристиками рукопису наукової роботи.

 

Магістри відповідали на запитання членів журі конкурсу, показали вміння відстоювати власну точку зору. Досвід навчання та паралельної роботи студентів є яскравим прикладом успішної кар’єри та професійного росту.

 

Перемога магістрів зі спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» на різноманітних Всеукраїнських конкурсах – найкраща оцінка наукової діяльності кафедри комп’ютерних наук. Бо за кожною маленькою перемогою стоїть підтримка наукового керівника, завідувача кафедрою, к.т.н., доцента, Андрія Пукаса, заступника декана з наукової роботи, к.т.н., доцента, Володимира Манжули, а також декана факультету комп’ютерних інформаційних технологій, д.т.н., професора Миколи Дивака.

 

Бажаємо студентам надалі досягати найвизначніших перемог, а колективу кафедри комп’ютерних наук – побільше успішних студентів!