» » «Управління комунальною власністю об’єднаних територіальних громад в умовах нових викликів реформування місцевого самоврядування»

«Управління комунальною власністю об’єднаних територіальних громад в умовах нових викликів реформування місцевого самоврядування»

Дата: 17-09-2020, 14:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи колективу кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ФЕУ ЗУНУ і за підтримки департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації  16 вересня 2020 року в онлайн режимі з використанням платформи Zoom відбувся регіональний круглий стіл на тему: «Управління комунальною власністю об’єднаних територіальних громад в умовах нових викликів реформування місцевого самоврядування».

 

Співорганізатори заходу: Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Навчально-науковий інститут публічного управління ЗУНУ.

 

Участь у регіональному круглому столі взяли голови об’єднаних територіальних громад області, посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, професорсько-викладацький колектив кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу та інших кафедр ЗУНУ, науковці та аспіранти, всього –  близько 70 осіб.

 

Роботу круглого столу розпочав модератор заходу – Шкільняк Михайло Михайлович, завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, д.е.н., професор. Також привітали учасників Гайдук Ігор Володимирович, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації та Задорожний Зеновій-Михайло Васильович, проректор з наукової роботи ЗУНУ, д. е. н., професор.

 

Виступали та вносили конкретні пропозиції з проблемних питань: Харченко Володимир Михайлович, директор департаменту архітектури і містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації, Монастирський Григорій Леонардович, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, Шкільняк Михайло Михайлович, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗНУ, Белошицький Руслан Анатолійович, заступник начальника регіонального відділення ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській областях, Даріуш Павліщи, доктор, війт гміни Громадка (Республіка Польща), Оксана Анатоліївна Ситницька, заступник Острозького міського голови, аспірантка кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, Жанна Миколаївна Шишко, аспірантка кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ.

 

Тематика виступів була актуальною та зацікавила присутніх, що підтверджувалося конструктивною та жвавою дискусією, значною кількістю запитань.

 

Також під час заходу було презентовано навчальний посібник «Управління комунальною власністю в умовах реформування місцевого самоврядування та розвитку міжмуніципального співробітництва» авторського колективу кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ під загальною редакцією Шкільняка М.М., Толкованова В.В. Цей посібник відповідає усім запитам ОТГ і містить теоретичні та практичні матеріали з різних аспектів управління комунальною власністю в умовах децентралізації та розвитку ММС, а також зразки проектів різноманітних документів для органів місцевого самоврядування на предмет управління об’єктами комунальної власності. Навчальний посібник надано усім ОТГ як «скромну інвестицію» для забезпечення їх подальшого розвитку та покращення діяльності.

 

Участь у роботі регіонального столу розширила бачення науковців та практиків щодо управління комунальною власністю ОТГ в умовах децентралізації, практичних аспектів формування та використання комунальної власності в ОТГ, структурно-інституційної системи формування та обліку комунальної власності, функціональних механізмів управління комунальною власністю ОТГ, спільного використання майна в умовах розвитку співробітництва територіальних громад, документального супроводу передачі майнових прав у власність об’єднаних територіальних громад та дозволила обговорити й прийняти практичні рекомендації з зазначеної проблематики.

 

Колектив кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу дякує учасникам круглого столу за вагомий внесок у проведення заходу, ґрунтовно розкриту тематику дискусійних напрямів, цікаві доповіді та плідну роботу!