» » «ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ – ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ!»

«ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ – ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ!»

Дата: 23-11-2012, 15:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

21 листопада 2012 року відновила свою роботу Школа журналістики 

при газеті ТНЕУ «Університетська думка» 

та відділі інформації і зв’язків з громадськістю – о 16.00 годині «Світлиця» гостинно прийняла тих, хто  виявив бажання опанувати красномовство 

і захотів навчитися грамотно викладати думки на папір – щоби бути успішними 

на ринку праці і взагалі у житті.

 

Темою першого заняття було відображення реального світу, що, власне, і  є інформацією, найважливішими властивостями якої є цінність, достовірність і актуальність. 

Недарма дверні стверджували, що хто володіє інформацією, той володіє світом.

Уміння оперативно писати інформації завжди шанувалося у газетній справі, та й у журналістиці взагалі.

 

Школа журналістики поєднує у собі теорію і практику. Отже, зрозумівши, що таке інформація, слухачі одразу мали можливість застосувати знання на практиці, адже Школа журналістики – це майданчик для спілкування професійних журналістів, авторитетних особистостей і тих, хто вийшов на стежину журналістики  і пошуку себе, як особистості.

Першою гостею Школи журналістики була начальник відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ, заслужений працівник культури України Світлана Сорочинська, яка розповіла слухачам про свій життєвий та творчий шлях і сходинки до успіху. І все ж слухачка Школи журналістики Анна Малецька зуміла сформулювати запитання до гості, поцікавившись її планами на майбутнє і розширенням кола співпраці з творчими особистостями, адже Світлана Миколаївна добре відома краянам як виконавиця пісень, візитною карткою її є пісня на слова Ніни Бай «Я – українка», музику до якої написав світлої пам’яті композитор Анатолій Горчинський.

 

Слухачі Школи журналістики отримали домашнє завдання, виконання якого розглядатимемо на наступному засіданні 28 листопада 2012 року о 16.00 у «Світлиці» Тернопільського національного економічного університету за адресою: вул. Львівська, 11.

 

Запрошуємо до Школи журналістики студентів ТНЕУ, які мають свою громадянську позицію, бажають професійно розвиватися, беруть активну участь у роботі громадських організацій та студентського самоврядування, є творчими й креативними, пишуть власні матеріали і хочуть їх опублікувати у друкованих та електронних засобах масової інформації.

 

Координатор Школи: головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка», член Національної спілки журналістів України 

Марія Йосипівна Баліцька (067-267-64-93)