» » Спільний круглий стіл «Напрями інтеграції України в світовий економічний простір»

Спільний круглий стіл «Напрями інтеграції України в світовий економічний простір»

Дата: 25-12-2012, 14:36 | Автор:

Уже вдруге студентські колективи університету – гурток «Банківські менеджери» кафедри банківського менеджменту та обліку (куратор – О.Б. Васильчишин), «Податковий аналітик» кафедри податків і фіскальної політики (куратор – В.А. Валігура), Студентський науковий центр кафедри обліку у виробничій сфери (куратор – С.М. Галещук) – спільними зусиллями організували науково-практичний круглий стіл «Напрями інтеграції України в світовий економічний простір», що відбувся 18 грудня 2012 року в залі засідань ТНЕУ. Тема заходу залишається актуальною не тільки сьогодні, а й протягом останніх кількох десятиліть, адже темпи глобалізації набирають обертів, що має як позитивні, так і негативні наслідки, які проявляються в так званому «ефекті доміно» економічних криз. Тож яке місце України, держави з відкритою економікою перехідного типу, в глобалізованому світі? – питання, на яке намагалися дати відповідь учасники круглого столу.

 

З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернувся проректор з наукової роботи, д.е.н., професор Зеновій Васильович Задорожний, підкресливши актуальність обраної теми круглого столу, побажавши студентам творчої наснаги, щоб не зникало бажання і надалі з ентузіазмом займатись науковою роботою, а результати наукових досліджень обов’язково знайшли практичне використання.  

 

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки), д.е.н., професор Богдан Любомирович Луців привітав студентські колективи, висловив надію на їхню подальшу співпрацю. Також відзначив важливість теми дискусії, вказавши на багатовекторність вітчизняної економічної політики та необхідність знайти оптимальний баланс національних інтересів в процесі інтеграції України у світове господарство. 

 

Голова Ради молодих вчених, д.е.н., доцент Григорій Леонардович Монастирський вказав, що творчо мислити, прагнути пізнавати незвідане, висувати перед собою досяжну мету і добиватися свого – кредо сучасних студентів-науковців,  адже новизна, неформальність, незаангажованість їхніх думок веде до майбутнього успіху нашої держави. 

 

Традиційно обговорення теми заходу було реалізовано з трьох точок зору: з позиції банківських установ, погляду податківців та аналізу міжнародного досвіду ведення бухгалтерського обліку. Свої доповіді представили учасники наукових гуртків:   Бахін Олег – студент 4-го курсу, учасник студентського наукового гуртка «Банківські менеджери» («Інтеграція банківського та промислового капіталів як імператив конкурентоспроможності вітчизняної економіки»), Сас Ірина – студенка 5-го курсу, учасник студентського наукового гуртка «Податковий аналітик» («Роль податкової культури в процесі переходу податкових органів до сервісної служби»), Судин Юлія – студентка 5-го курсу, учасник Студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері ТНЕУ («Проблемні питання гармонізації національних та міжнародних стандартів бухгалтерського обліку»), Боліновська Лілія – студентка 4-го курсу, учасник Студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері ТНЕУ («Деякі аспекти впровадження МСФЗ в Україні»). Доповідачів було нагороджено почесними подяками та подарунками.

 

Після виступів студентів декан факультету обліку і аудиту, д.е.н., професор Ярослав Дмитрович Крупка звернувся до учасників, зазначаючи, що саме перед студентами, молодими науковцями суспільство ставить складні завдання, вирішення яких великою мірою визначатиме місце України в міжнародній спільноті. Ярослав Дмитрович відзначив високий рівень доповідей та розказав про позитивні відгуки науковців інших університетів про рівень підготовки студентів ТНЕУ на конференціях, всеукраїнських конкурсах наукових робіт. Ярослав Дмитрович побажав учасникам, щоб непростий шлях до висот наукової галузі завжди їм підкорявся!

 

Студентські колективи подякували своїм науковим наставникам – в.о. ректора Андрію Ігоровичу Крисоватому (гурток «Податковий аналітик»), проректору з наукової роботи Зеновій Васильовичу Задорожному (Студентський науковий центр кафедри обліку у виробничій сфері), проректору з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Богдану Любомировичу Луціву («Банківські менеджери»), кураторам, професорсько-викладацькому колективу кафедр за допомогу, наукове керівництво, підтримку в науковій роботі. 

 

На завершення модератор круглого столу Світлана Михайлівна Галещук зазначила, що велика кількість запитань та жваве обговорення ще раз підкреслили актуальність теми круглого столу. Подякувала студентам за активну участь та висловила сподівання на подальшу тісну співпрацю студентських наукових колективів кафедр університету, адже науковців треба виховувати і починати ще зі студентської лави.