» » Єврокомісія запрошує до стажування випускників університетів з усього світу

Єврокомісія запрошує до стажування випускників університетів з усього світу

Дата: 10-01-2013, 15:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Випускники університетів з усього світу запрошуються до стажування у Європейській Комісії (або в інших виконавчих органах чи агенціях європейських інституцій). Термін стажування – 5 місяців.

 

Відібрані кандидати отримуватимуть щомісячну стипендією у розмірі однієї тисячі євро. Також їм будуть відшкодовані витрати на дорогу. Окрім того, вони будуть застраховані від нещасного випадку та втрати здоров’я.

 

Практиканти працюватимуть по всій Єврокомісії. Специфіка їхньої роботи залежатиме здебільшого від служби, у якій вони проходитимуть стажування (зокрема, існують можливості спробувати себе у сферах, пов’язаних із законодавством про конкуренцію, людськими ресурсами, політикою із захисту довкілля тощо).

 

Зазвичай практиканти залучені до такої щоденної роботи: відвідування та організація зустрічей, робочих груп, форумів, громадських слухань; моніторинг та оформлення документації, звітів; відповіді на запити; ведення проектів.

 

Для того, аби мати змогу взяти участь у програмі стажування потрібно:

 

- мати ступінь, що отриманий після щонайменше трьох років навчання (зокрема, бакалавр);

 

- добре володіти однією з цих мов: англійською, французькою, німецькою;

 

- дуже добре знати другу офіційну мову ЄС (ця вимога стосується аплікантів, які є громадянами країн-членів Євросоюзу).

 

Усі охочі запрошуються до он-лайн реєстрації. Друковану версію заявки на участь у стажуванні потрібно надіслати до Єврокомісії (з усіма деталями щодо реєстрації та подачі заявок можна ознайомитися тут).

 

Останній термін подачі заявок – 31 січня.

 

Стажування розпочинається з 1 жовтня.

 

Особи, які вже проходили курс навчання або працювали у будь-якій з європейських інституцій (з їхнім переліком можна ознайомитися тут) щонайменше шість тижнів, до участі у програмі стажування не допускаються.

 

Більше інформації:

 

Детальніша інформація про стажування у Єврокомісії

 

Умови участі у стажуванні