» » Оголошено конкурс Ф56 наукових проектів молодих учених на здобуття грантів Президента України

Оголошено конкурс Ф56 наукових проектів молодих учених на здобуття грантів Президента України

Дата: 21-01-2013, 14:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Державний фонд фундаментальних досліджень і Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України оголошують проведення конкурсу Ф56 наукових проектів молодих учених на здобуття грантів. До участі в конкурсі допускаються молоді вчені віком (на час подання запиту): доктори наук – до 35 років, докторанти – до 33 років, кандидати наук – до 30 років.

 

Грошовий розмір гранту складає: для докторів наук – 90 тис. грн; для докторантів – 75 тис. грн; для кандидатів наук – 60 тис. грн. Гранти молодим ученим призначає Президент України відповідним розпорядженням за поданням Кабінету Міністрів України.

 

На конкурс подаються проекти з фундаментальних та прикладних наукових досліджень, здатні внести істотний вклад у розширення й поглиблення наукових знань, відрізняються новизною в постановці й методах проведення досліджень і мають вагому наукову й практичну значимість.

 

Запити молодих учених щодо участі у конкурсі подаються до 1 березня 2013 року включно.

 

Умови участі: 

Для участі в конкурсі приймаються запити молодих учених України, які постійно проживають і працюють в Україні. Молодий учений може бути керівником лише одного наукового проекту. Він повинен мати не менше 3 статей в наукових журналах або монографію за тематикою проекту, що опубліковані за останні 3 роки. 

 

Запит, роздрукований з файлу, сформованого програмою його підготовки (пункт меню "Операції - Передати у Word для друку"), подається в паперовому вигляді в трьох окремо скріплених примірниках. Одночасно подається дискета або CD - диск, що містить електронний варіант запиту з розширенням .z56 (файл zp_grant_2013.z56), відповідність якого паперовому варіанту є обов'язковою. 

 

До матеріалів запиту додаються гарантійний лист підприємства (установи, організації), яке (яка) зобов'язується забезпечити проведення наукових досліджень, копії опублікованих молодим ученим наукових праць в одному екземплярі (крім монографій, які подаються особисто) за тематикою проекту (до п'яти найменувань), завірені копії першої сторінки паспорта молодого ученого і сторінки паспорта, де позначена його прописка (реєстрація), та копія диплома про присудження відповідного наукового ступеня. 

 

Всі зазначені матеріали (в окремій папці з позначкою "Гранти Президента України молодим ученим") направляються до оргкомітету. 

 

Запити, оформлення яких не відповідає визначеним вимогам, не реєструються і до розгляду не приймаються. 

 

Подані на конкурс матеріали не повертаються. 

 

Програму заповнення запиту можна завантажити на сайті Фонду або записати в ДФФД. 

 

Критерії оцінювання: 

- актуальність тематики; 

- оригінальність наукової ідеї; 

- наукова новизна та практична значимість очікуваних результатів; 

- наукова кваліфікація молодого вченого; 

- забезпеченість необхідною матеріально-технічною базою. 

 

 

За матеріалами сайту http://www.osvita.org.ua