Стипендія імені С. І. Юрія

Дата: 28-01-2013, 11:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Нещодавно на засіданні Вченої ради університету було прийнято рішення про заснування персональної стипендії імені доктора економічних наук, професора С. І. Юрія. 

 

Важко переоцінити науковий доробок академіка Сергія Ілліча та його внесок у розвиток економічної науки. Стипендія імені С. І. Юрія буде спрямована на підтримку обдарованої студентської молоді, стимулюватиме до наукових пошуків та розвитку у професійній сфері.

 

Сергій Ілліч пройшов шлях від студента до ректора університету, став автором близько 200 наукових праць, у тому числі 12 монографій, 8 навчальних посібників, 5 підручників, керівником і розробником 10 наукових тем державного значення. У науці досліджував проблеми фінансів у ринкових відносинах на мікро- та макрорівнях і проблеми міжнародних валютно-фінансових відносин. З 2008 року працював завідувачем кафедри міжнародних фінансів Україно-німецького економічного факультету. Був керівником і розробником наукових тем «Розробка основних напрямів стратегії і тактики управління фінансами», «Реформування фінансового механізму вищої освіти», «Фінансова політика в стратегії соціально-економічного розвитку України», головою спеціалізованої вченої ради із захисту докторських та кандидацьких дисертацій.  

 

Хочемо зауважити, що кращі студенти ТНЕУ отримують персональну стипендію ректора університету та стипендію імені В. Вихруща.

 

Віримо, що життєвий та професійний шлях Сергія Ілліча Юрія стане прикладом для студентів університету,  які хочуть досягнути успіху і реалізувати свої мрії.