» » Нагородження лауреатів премії Президента України для молодих учених

Нагородження лауреатів премії Президента України для молодих учених

Дата: 30-01-2013, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров вручив свідоцтва і почесні знаки лауреатам щорічної премії Президента України для молодих учених 2012 року. Серед нагороджених — доктор економічних наук, професор кафедри державного і муніципального управління ТНЕУ Григорій Монастирський. 

 

Прем’єр-міністр переконаний, що в української науки є майбутнє, і з часом на зміну знаним вітчизняним ученим прийде гідна зміна. Про це він заявив на урочистій церемонії вручення нагород молодим науковцям. 

 

«У нас є підростаюче покоління, яке замінить невдовзі наших знаних учених. Ми вже вдесяте вручаємо ці нагороди молоді, і щороку збільшується кількість переможців і покращується якість робіт», — сказав Глава Уряду. Він наголосив, що роботи молодих учених є надзвичайно важливими для інноваційного розвитку національно економіки. 

 

«Ці нагороди – свого роду соціальний ліфт, що робить з маловідомої молодої особи людину, яку визнала держава. А визнання держави відкриває дорогу у майбутнє, і це дає можливість розвивати їм свої дослідження», — зазначив Микола Азаров. 

 

Участь в урочистостях також взяли Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін та Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.