» » Перша поїздка групи МУН-41 на Микулинецьку пивоварню «Бровар»

Перша поїздка групи МУН-41 на Микулинецьку пивоварню «Бровар»

Дата: 31-01-2013, 09:56 | Автор:

У четвер 24 січня 2013 року в рамках тренінгу для групи МУН-41 відбулась поїздка на Микулинецьку пивоварню «Бровар» (ТОВ «Микулинецький Бровар»). Метою екскурсії було ознайомитись з процесом виробництва для того, щоб на певному прикладі побачити та зрозуміти, як теоретичні знання втілюються на практиці.

 

Датою заснування заводу вважається 1457 рік. В історичних джерелах згадується,  як у 1457 році польський король Ольбріхт та німецький герцог Тієран йшли походом на молдавське господарство. Король Ольбріхт зупинився у Теребовлі, а німецький воєвода у Микулинцях. Тоді Тієран і послав польському королю скуштувати Микулинецького пива.

 

На підприємстві ми ознайомились із повним циклом виготовлення якісного пива. Вода, з якої виготовляється пиво, проходить через цілющі ґрунти, наділена самою природою всіма смаковими якостями і використовується тільки для технологічних цілей. Завдяки джерельній воді та екологічно чистій сировині (пивоварний ячмінь, який вирощений на власних полях, мед із своєї пасіки, ароматні сорти хмелю), високотехнологічному обладнанню, а також

професіоналізму працівників МП «Бровар» виготовляє продукцію надзвичайних смакових якостей, зберігаючи стару класичну схему пивоваріння (кожен сорт відповідно до своєї рецептури вариться окремо).

 

Також ми дізнались, що пивоварня «Бровар», - це єдина пивоварня на Україні, що варить живе непастеризоване пиво, використовуючи при цьому власну екологічно чисту, натуральну сировину. Завод виготовляє 17 сортів пива серед яких: екслюзивна продукція - спеціальні сорти пива – «Тернове поле», «Елітне», «Вища проба», ліцензійне королівське баварське пиво KALTENBERG SPEZIAL та ліцензійне чеське пиво KORUNA CESKA. На заводі запроваджено випуск безалкогольної продукції спочатку в склі, а потім і у ПЕТФ-пляшці. Це напої: «Яблуко», «Лимон», «Апельсин», «Персик», «Микулинецький квас»,

«М-Кола». Слід зауважити, що зовсім недавно, а саме з 2008 року завод почав виготовляти віскі, яке на даний момент реалізується тільки у власних мережах магазинів.

 

Ми були приємно вражені тим, як тепло нас прийняли і яку цікаву екскурсію провели. Лійко Надія Євстахіївна, працівник заводу та екскурсовод,  дала нам цінну пораду, а саме: «Хороший маркетолог повинен знати весь цикл виробництва товару для того, щоб ці знання допомогли правильно подати товар споживачу, цим самим забезпечуючи його конкурентоспроможність на ринку».

 

Звісно ж екскурсія закінчилася дегустацією продукції Микулинецької пивоварні «Бровар». Можливо дехто вперше, а дехто і вкотре переконався у високій якості та неповторності смаку Микулинецького пива та обрав серед 17-ти сортів пива саме те, яке найбільш засмакувало.

 

Ми щиро вдячні за таку екскурсію, адже це наша перша екскурсія на підприємство, яку організували для нас наші викладачі кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу Лагоцька Наталія Зеновіївна та Мигаль Оксана Фелікіссімівна.

 

 

З повагою група МУН-41