Вшанували героїв Крут

Дата: 31-01-2013, 10:31 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Творчі колективи ТНЕУ – тріо «Гармонія» у складі Орести Мочули, Лідії Грондовської та Мирослави Бурик і гурт «Називний відмінок» (солістка Оксана Балуцька) 29 січня виступили в Українському домі «Перемога»  на вечорі пам’яті з нагоди 95-річниці бою під Крутами «День слави і печалі». 

 

Крути – це символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі. Пам'ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися, – невмируща. 

 

Піснею «Ми упали в сніги» вшанували пам'ять загиблих героїв Крут учасниці тріо «Гармонія».  

 

«За цю країну і таких, як ми

Ви кинулись всліпу в обійми смерті.

Ви були справді матері дітьми,

Хоча обличчя ваші з фотографій стерті», - співала солістка гурту «Називний відмінок» Оксана Балуцька, і в нагороду за актуальні слова пісні «Героїзм» отримала щирі оплески залу.

 

Також на вечорі пам’яті героїв Крут виступили: зразковий  вокальний ансамбль «Тернопільські парубочки», зразковий родинний гурт «Великодні зернятка»,  хор національно-патріотичної пісні «Заграва»,  лідер гурту «Світозари»  Ігор Яснюк, вокальне тріо «Криївка» та муніципальний духовий оркестр «Оркестра  Волі».