» » Студентам ТНЕУ розповіли про шкідливість наркотиків

Студентам ТНЕУ розповіли про шкідливість наркотиків

Дата: 8-02-2013, 16:00 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

З метою формування в молоді здорового способу життя та усвідомлення шкідливості вживання наркотиків 6 лютого в ТНЕУ відбулась зустріч студентів «Профілактика та шляхи подолання, розповсюдження наркоманії серед молоді» із оперуповноваженим сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Тернопільського міського УМВС України в Тернопільській області, лейтенантом міліції Андрієм Івановичем Яциківим.

 

Він розповів присутнім про явище наркоманії, про наркотики, їх види та наслідки вживання, а також про причини, стадії і фактори наркотичної залежності. Крім того, студенти дізналися про кримінальну відповідальність за зберігання і розповсюдження наркотиків.

 

Працівник міліції навів статистичні дані про кількість затриманих осіб за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, а також про кількість наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, котрі вилучили правоохоронці за 2012 рік у м. Тернополі.

 

Після доповіді студенти переглянули відеофільм «10 причин не пробувати наркотики», а також ознайомились із книжковою виставкою «Наркоманія — дорога в безодню», яку підготували працівники бібліотеки університету.

 

Одразу ж після зустрічі із лейтенантом міліції відбулось нагородження учасників університетського конкурсу відеороликів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Нашу долю визначає наш вибір». Грамоти адміністрації ТНЕУ та подарунки від первинної профспілкової організації студентів вручила голова журі, викладач кафедри педагогічних та психологічних дисциплін нашого університету Лариса Йосипівна Цетнар. Перше місце здобув відеоролик студента юридичного факультету Володимира Кусмарцева, друге — робота студента факультету фінансів Григорія Дем’янишина, два третіх місця — відео студентки факультету обліку та аудиту Олесі Білецької та студента факультету економіки та управління Юрія Буркуша.