» » Х Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації»

Х Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації»

Дата: 18-02-2013, 11:33 | Автор: ОРГКОМІТЕТ

Протягом 21-23 лютого 2013 року в Тернопільському національному економічному університеті відбудеться Х Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації». Організатором конференції є Рада молодих вчених ТНЕУ. Співорганізаторами конференції виступили Російський університет дружби народів, Азербайджанський державний економічний університет, Вроцлавський економічний університет та Білоруський державний економічний університет.

 

Мета проведення конференції — налагодження міждержавних та міжрегіональних молодіжних наукових зв’язків у контексті європейської інтеграції та забезпечення соборності держави, пошук відповідей на нові виклики, продиктовані розвитком глобальної, національних, регіональних, муніципальних та мікроекономічних систем в умовах нестабільної ринкової кон’юнктури.

 

Для участі в конференції надійшло 360 заявок від молодих науковців з 90 вищих закладів освіти і науково-дослідних установ НАН України, 17 органів влади, державних установ та комерційних організацій всіх регіонів нашої держави, Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Великобританії, Вірменії, Грузії, Іспанії, Казахстану, Канади, Китаю, Латвії, Німеччини, Польщі, Росії, Словаччини, США, Угорщини, Фінляндії та Швеції. Безпосередньо в роботі конференції запланована участь понад 200 молодих науковців, зокрема підтвердили участь молоді вчені Білорусі, Польщі та Росії. За результатами роботи молодіжного наукового заходу видано дві частини збірника тез доповідей учасників конференції. 

 

До участі в конференції запрошено керівників регіональних органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

 

Конференція проходитиме в пленарному, секційному режимах та режимі круглих столів. Науковий захід працюватиме за п’ятьма секціями, які очолюватимуть молоді науковці ТНЕУ — доктори та кандидати наук, доценти: Секція 1 «Світова економіка в ХХІ столітті: трансформація геополітичних інтересів, геоекономічні стратегії та проблеми наднаціонального регулювання», Секція 2  «Стратегія і тактика управління в умовах нестабільної ринкової кон’юнктури», Секція 3 «Роль фінансів в економічному зростанні: функціональна детермінованість та моделі розвитку», Секція 4 «Теорія інституціоналізму та інституційне забезпечення економічного розвитку», Секція 5 «Міжнародні стандарти та проблеми уніфікації обліку, аналізу і аудиту». Окрім того, працюватимуть два круглі столи: «Проблеми стратегічного вибору України: погляд молоді» та «Перспективи участі України в міжнародних інтеграційних процесах».

 

За результатами роботи конференції передбачається напрацювання конкретних практичних рекомендацій, які будуть використані при підготовці пропозицій та аналітичних записок для відповідних профільних комітетів Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. 

Пленарне засідання конференції розпочнеться 21 лютого 2013 року в залі засідань ТНЕУ за адресою: м. Тернопіль, вул. Львівська, 11а, корпус № 11. Початок роботи конференції – 10.00 год. 

 

Телефон для довідок: (050) 678-86-91 (Монастирський Григорій Леонардович, д.е.н., доцент, голова Ради молодих вчених ТНЕУ).



programa_2013.pdf
Завантажити Переглянути онлайн