» » У ТНЕУ розпочала роботу Х Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених

У ТНЕУ розпочала роботу Х Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених

Дата: 21-02-2013, 14:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Двадцять першого лютого 2013 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулося урочисте пленарне засідання Х Ювілейної Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації». 

 

Відкрив пленарне засідання доктор економічних наук, професор кафедри державного і муніципального управління ТНЕУ, голова Ради молодих вчених Григорій Леонардович Монастирський: «Шановні друзі! Поки політики лише конструюють стратегії поступу України, сперечаються про вектори розвитку української держави, молоді науковці практично реалізують ідеї соборності та Європейської інтеграції. Свідченням тому є те, що вже десяту Ювілейну Міжнародну науково-практичну конференцію молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації» ми оголошуємо відкритою».

 

Організатором цьогорічної конференції є Рада молодих вчених ТНЕУ. Співорганізаторами виступили: Російський університет дружби народів, Азербайджанський державний економічний університет, Вроцлавський економічний університет та Білоруський державний економічний університет. Для участі в конференції було подано 375 заяв з 18 країн світу. 

 

На пленарному засідання були присутні: в.о. ректора Тернопільського національного економічного університету, завідувач кафедри податків і фіскальної політики, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий, проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ (міжнародні зв'язки), доктор економічних наук, професор Б. Л. Луців, Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації В. В. Гецько, Заступник голови Тернопільської обласної ради  О. В. Боберський, Начальник Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації І. Г. Запорожан, Заступник Тернопільського міського голови Л. О. Бицюра, Заступник начальника Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації О. Р. Ютовець.

 

У науковому заході також взяли участь молоді науковці, доктори та професори  ТНЕУ.

 

З вітальним словом до учасників конференції виступив в. о. ректора університету Андрій Ігорович Крисоватий: «Я гордий з того, що науковий захід такого рівня проходить у стінах Тернопільського національного економічного університету. Умови сьогодення диктують нові виклики, ставлять перед суспільством нові загрози. Глобалізація економіки та соціальної сфери змушує  шукати нові наукові думки. На основі моніторингу ситуації, що зараз існує, потрібно виробити нестандартні, креативні рішення, щоб прискорити економічне зростання. Вірю, що серед Вас – майбутні керівники наукових установ, наукових шкіл, які обґрунтують нове бачення. Адже молоде покоління і є тим генератором нових ідей, які стануть запорукою поступу у майбутньому».

 

Андрій Ігорович навів цитату визначного українського письменника та громадського діяча Івана Франка: «Рушійними силами суспільного прогресу є дух, наука, думка і воля». В. о. ректора запевнив, що у кожного з присутніх у залі, є  власний дух, власні переконання, власна наукова думка та сильна воля.

 

Нагадаємо, що конференція проходитиме в пленарному, секційному режимах та режимі круглих столів. Науковий захід працюватиме за п’ятьма секціями, які очолюватимуть молоді науковці ТНЕУ — доктори та кандидати наук, доценти: Секція 1 «Світова економіка в ХХІ столітті: трансформація геополітичних інтересів, геоекономічні стратегії та проблеми наднаціонального регулювання», Секція 2  «Стратегія і тактика управління в умовах нестабільної ринкової кон’юнктури», Секція 3 «Роль фінансів в економічному зростанні: функціональна детермінованість та моделі розвитку», Секція 4 «Теорія інституціоналізму та інституційне забезпечення економічного розвитку», Секція 5 «Міжнародні стандарти та проблеми уніфікації обліку, аналізу і аудиту». Окрім того, працюватимуть два круглі столи: «Проблеми стратегічного вибору України: погляд молоді» та «Перспективи участі України в міжнародних інтеграційних процесах».

 

Щиро вітаємо усіх учасників конференції бажаємо їм наснаги, творчих пошуків, нових ідей та плідної роботи!



 

Примірник газети
Завантажити Переглянути онлайн