» » Студентам розповіли про конфлікти та способи їх вирішення

Студентам розповіли про конфлікти та способи їх вирішення

Дата: 25-02-2013, 12:42 | Автор: Богдан Архитко, УНФЕМ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

В рамках роботи психологічного клубу «Гармонія» 19 лютого на факультеті банківського бізнесу ТНЕУ відбулася зустріч студентів із кандидатом психологічних наук ТНПУ ім. В. Гнатюка Чорною Іриною Михайлівною «Психологічні прийоми вирішення конфліктних ситуацій». 

 

- Чому люди розмовляють однією мовою і не можуть порозумітися? - саме таке запитання Ірина Михайлівна задала студентам. 

Вона також пояснила, як саме зароджується конфлікт. Все починається з одного слова «неправда». Саме неправда є першим моментом зародження конфліктних ситуацій. Для їх вирішення існує багато прийомів. 

 

- Якщо вам не подобається хід розмови вашого співрозмовника, ви можете прийняти сторону ігнорування, тобто зайняти нейтральну позицію і цим самим заспокоїти агресора, - зазначила Ірина Михайлівна. - Наведення багатьох аргументів, які засвідчують вашу правоту – це ще один дієвий спосіб для припинення неприязні. Якщо ці методи не допомагають вам розв’язати проблему, потрібно чітко виробити тактику власної поведінки, котра дозволить із найменшими втратами для вас залагодити ситуацію. 

 

Також Ірина Михайлівна пояснила причини виникнення конфліктних ситуацій. Головна зав’язка суперечки полягає в тому, щоб затвердити свою кандидатуру лідера у компанії, принижуючи інших, зробити себе головним, щоб від твого слова вирішувалось багато питань.

 

Щоб закріпити отримані знання на практиці, Ірина Михайлівна запропонувала студентам пройти тест, що показує, яку позицію займе кожен із присутніх у вирішенні конфлікту. 

 

Дякуємо за цікаву Чорній Ірині Михайлівні, а також методистам відділу гуманітарної освіти та виховання Альоні Георгіївні Авакян та Михайлу Михайловичу Марківу за організацію цієї зустрічі.