» » Презентація інформаційно-просвітницького проєкту «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці»

Презентація інформаційно-просвітницького проєкту «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці»

Дата: 17-02-2022, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно голова профкому студентів Західноукраїнського національного університету Антон Шевчук взяв участь у презентації інформаційно-просвітницького проєкту «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці».

Організатор зустрічі -  Профспілка працівників освіти і науки України разом.

Продуктивна зайнятість, гідна оплата, безпечні умови праці, баланс робочого часу й особистого життя – це життєві пріоритети, які є актуальними сьогодні для студента. У часи пандемії сотні мільйонів людей залишилися без роботи, без коштів та можливості самореалізації або ж потерпають від порушення трудових прав внаслідок зміщення балансу життя. Що уже говорити про студента, який лише шукає своє перше робоче місце або підробіток. Саме тому міжнародна конфедерація профспілок (ITUC) обрала гаслом попереднього року: «Тільки робота» (Just jobs). Не секрет, що сучасний студент часто змушений поєднувати здобуття освіти з роботою чи підробітком. На жаль, розмір стипендіального забезпечення не дозволяє молодим людям цілком присвятити себе навчанню. Але чи знають студенти свої трудові права? Чи захищені вони від утисків та дискримінації на своїй першій роботі. Чи розуміють, як себе захистити? Для пошуку відповідей на ці питання, спільно з ГО «Інститут громадянської освіти та праці» за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, було розроблено інформаційно-просвітницький проєкт «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці». Ініціатива буде реалізовуватися упродовж 2022 року.

Профспілка працівників освіти і науки України разом із партнерами планують провести низку заходів, серед яких: регіональні вебінари та тренінги, воркшопи, квізи, консультації та всеукраїнська конференція. Також, буде підготовлена та розповсюджена медійна продукція, яка допоможе працюючій молоді зрозуміти і запам’ятати механізми й алгоритми захисту своїх прав – відеоролики та плакати, пам'ятки, рекомендаційні замітки, бюлетені.

До участі в заходах проєкту запрошуватимуться студенти, які поєднують здобуття освіти з роботою, а також профспілкові лідери та активісти з усіх регіонів України.