» » «Студентська Ліра-2013». День другий

«Студентська Ліра-2013». День другий

Дата: 28-02-2013, 17:15 | Автор: Трачук Сергій, Спринська Олена, ФМБМ, учасники студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

Ось і пройшов другий день «Студентської Ліри-2013». Порівнюючи з першим, кількість глядачів набагато зросла: не всі вони поміщалися в актовій залі. І саме у цей день атмосфера була дійсно спекотною.

 

У боротьбі талантів зійшлися представники трьох факультетів: факультету банківського бізнесу (ФББ), факультету економіки та управління(ФЕУ) та юридичного факультету (ЮФ). Всі команди підготувалися як слід і виклались на повну.

 

Першою на сцені показувала свої можливості збірна ФББ. Почали вони з цікавого і кумедного ролика про своє студентське життя, про те, які мрії переслідують студента (для прикладу, нічого не вчити і отримувати хороші бали). Опісля публіка була заворожена сучасним танцем з елементами хіп-хопу. Після того першокурсники ФББ вирішили розвіяти всю напругу в залі, і за справу взялась команда КВН. Далі глядачі мали можливість насолоджуватись переглядом гумористично-поетичної сценки-монологу, що було доволі цікаво та оригінально. Пізніше під легкими фіолетовими променями дівчата факультету продемонстрували красу своїх вишиванок, а також танцювальний талант, але цього разу танець носив романтичний характер. І наприкінці, згідно з програмою, відбувся студмайданс, який також вийшов доволі цікавим. Більшість глядачів визнають, що цей факультет був найкращим у танцях.

 

Наступною на сцену вийшла збірна ФЕУ. Своє знайомство вони теж розпочали з відеоролику про те, як студенти лише заселялися до гуртожитку і яким невимовно важким здавалося їм їхнє майбутнє. Також студенти продемонстрували танець у виконанні милих дівчат, який зачарував публіку. Наступним був виступ КВН, який, за відгуками глядацького залу, був найкращим з усіх трьох виступів. Після гумористичної нотки факультет, не відстаючи від модних тенденцій, продемонстрував танець у стилі Harlem Shake. Глядачі мали можливість прослухати одну з найпопулярніших пісень сучасності, що прозвучала на сцені у виконанні студентки ФЕУ (саундтрек до фільму Агент 007: Операція Skyfall). Приємним, як і у попереднього факультету, був показ вишиванок – обов’язковий елемент виступу. Сорочки були справді колоритними, тому глядачі отримали задоволення від їх різноманітності та яскравості. Після заключного ролику факультету на тему кохання, студенти провели флешмоб, у якому показали, що в танці можна виразити всі почуття, якими переповнена душа людини.

 

Останніми на сцену ТНЕУ вийшла збірна ЮФ. Студенти підібрали оригінальний підхід до представлення своєї групи: розіграли сценку, у якій туристи з ТНЕУ потрапили на територію доісторичних часів. Спочатку зал переглянув відеоролик про буденне життя студентів юридичного факультету. Ролик мав переважно гумористичний характер і, як і інші відео, був справді цікавим. Під супровід двох гітаристів, барабанщика та клавішника дві студентки співали пісню групи No Doubt «Don’t Speak». Це, на думку глядачів, був найкращий номер другого дня. Але й на цьому їх таланти не закінчилися. Почався виступ команди КВН, який був доволі цікавим і переважно присвячений студентським проблемам життя. Згодом глядачі побачили ролик з флешмобом також у стилі Harlem Shake, але, незважаючи на таку надмірну популярність стилю, відеозапис виглядав досить оригінально. Після цього знову було продемонстровано музичний номер – композицію відомого гурту «Плач Єремії» «Лиш вона». З кожним номером вождь доісторичного племені все більше зачаровувався талантами туристів ЮФ. Він навіть сам вирішив вступити до ТНЕУ. Наприкінці виступу, одягнуті  у доісторичний одяг студенти виконали цікавий танець з елементами хіп-хопу та степ-апу. Загалом їх виступ був достойним завершенням другого дня «Студентської Ліри».

 

Кілька слів про уболівальників. Однокурсники учасників не тільки підбадьорювали своїх друзів і колег, а й брали участь у деяких танцях в залі, що мало вражаючий ефект. Але, на нашу думку, найбільшу підтримку проявили студенти ЮФ. З сиренами, хлопавками та різноманітними інструментами їх чув весь університет, хоча підтримка інших глядачів була не набагато меншою. В загальному можна сказати, що боротьба була справді запеклою і хвилювання в залі трималось з першої до останньої хвилини. 28 лютого на сцену вийдуть ще два факультети: факультет фінансів (ФФ) та факультет комп’ютерних інформаційних технологій (ФКІТ). З нетерпінням очікуємо третього фінального дня виступу. Якою буде доля факультетів, вирішуватимуть судді. Тож щасти всім учасникам і подальших успіхів у творчих починаннях!