До Всесвітнього дня поезії

Дата: 22-03-2013, 16:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Заквітчана Поезія зібрала 21 березня 2013 року у читальній залі бібліотеки студентів і працівників університету на свято Книги.

 

Через те, що сучасні комп’ютерні технології заполоняють душі і серця молодих людей, відтак задум організаторів полягав у відновленні спілкування читачів безпосередньо з живою книгою. Кожен із присутніх мав можливість не тільки переглянути виставку книг світових і вітчизняних Майстрів Поетичного Слова, серед яких найдавніша у відділі художньої літератури бібліотеки ТНЕУ україно-німецька книга Лесі України «Надія», а й продекламувати перед аудиторією один чи кілька творів улюбленого автора… 

 

І звучала, мов пісня, Поезія вустами студентів університету – ожило Слово Тараса Шевченка і Лесі Українки, Марини Цветаєвої та Олександра Блока, Дмитра Павличка і Володимира Вихруща, Марії Баліцької і Володимира Барни, Адама Камінського і Дарії Чубатої… Неабиякою окрасою заходу була виставка найжіночніших квітів – різнобарвних фіалок, якими захоплюється бібліотекар Надія Пісоцька.

 

Свято Книги, Поезії і Квітів організували і провели бібліотека ТНЕУ, відділ інформації та зв’язків з громадськістю і редакція газети “Університетська думка”.

 

Дякуємо за підтримку деканатам Україно-німецького економічного факультету, особливо гуртку «Фінансовийпростір» факультету фінансів, учасники якого мали змогу  прорахувати нелегкий шлях написаної Поезії – до читачів через вічну цінність, тобто через Книгу.