» » Cтуденти ТНЕУ побували у театрі

Cтуденти ТНЕУ побували у театрі

Дата: 22-03-2013, 15:54 | Автор: Редько Тетяна, УНЕФ, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

Двадцять першого березня студенти ТНЕУ побували у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.  Вони подивились класичну комедію за однойменною п’єсою відомого українського драматурга Марка Кропивницького «Пошились у дурні». 

 

Вистава дійсно вражає легкістю і невимушеністю постановки та неперевершеною грою акторів. Вся п’єса пронизана дотепними жартами, народними піснями і в той же час, незважаючи на свою жартівливість, лінією кохання.

 

У комедії йдеться про перипетії життя двох селянських родин. У головній ролі – багатий удовець Максим Кукса, який має п’ятеро доньок, і його сусід Дранко, у якого семеро дівчат. Обоє мріють пошвидше видати своїх дітей заміж за багатих женихів. Однак, видають їх за своїх кмітливих наймитів, яким вдалося обдурити господарів.

 

 Вистава дарує величезний заряд хорошого настрою. Як на мене, це ідеальне поєднання жартівливого і серйозного, сарказму і романтики. Ось уже друге століття ця п’єса не сходить зі сцени, адже проблема кохання і грошей, висвітлена у даній п’єсі, є актуальною і на сьогоднішній день.

 

Похід у театр  — це дійсно чудова нагода приємно і змістовно провести час. Велична атмосфера цього храму мистецтва зачаровує, наповнює душу теплом і комфортом, а жива гра акторів викликає у нас і щирі сльози, і щирий сміх. 

 

Отож, відвідання театру — це  відпочинок для душі.