» » Візит архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора до ТНЕУ

Візит архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора до ТНЕУ

Дата: 28-03-2013, 11:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Двадцять п’ятого березня 2013 року на запрошення в. о. ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Ігоровича Крисоватого архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор провів духовну лекцію на тему: «Великий піст: пізнати Бога у собі і ближньому» для студентів вищого навчального закладу.

 

Радо привітали архієпископа Нестора представники адміністрації ВНЗ на чолі з в.о. ректора університету А. І. Крисоватим перед капличкою на території університету, де духовенство та делегація з ТНЕУ помолились разом.

 

У своєму вітальному слові, Андрій Ігорович Крисоватий зауважив, наскільки важливо для молодих людей не лише стати висококваліфікованими фахівцями, а в першу чергу, бути духовними людьми.

 

Із увагою та зацікавленістю студенти слухали повчання архієпископа Нестора, який пояснив юнакам та дівчатам, як провести час Великого посту в покаянні, ревних молитвах та духовному сподвижництві. 

 

Архієпископ Нестор пообіцяв, що зустрічі зі студентами ТНЕУ будуть традиційними, і кожен матиме змогу отримати відповіді на питання, що цікавлять. Його Високопреосвященство переконаний, що спілкування представників духовенства з молоддю є особливо значущим.

 

Зустріч збагатила духовно, дала змогу зрозуміти, що таке гріх, чому він сковує волю людини та які негативні наслідки має для кожної особистості. 

 

З нетерпінням чекатимемо теплих зустрічей із архієпископом Нестором, бажаємо йому міцного здоров’я, мудрості, поміркованості та великої духовної сили.