» » Cтуденти дізналися, як боротися із синдромом хронічної інформаційної втоми

Cтуденти дізналися, як боротися із синдромом хронічної інформаційної втоми

Дата: 28-03-2013, 11:59 | Автор: Вадим ЯВИЧ, ФМБМ

У ТНЕУ триває тиждень здорового способу життя. Двадцять сьомого березня , в рамках роботи студентського психологічного клубу «Гармонія», в університетській світлиці студенти зустрілися із кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри соціальної роботи, завідувачем психологічної служби ТНЕУ  Тетяною Лонгінівною Надвиничною.  Вона розповіла усім присутнім про синдром хронічної інформаційної втомлюваності та про те, як можна боротися із цією недугою.

 

Ознаками даної хвороби є: головний біль, перепади артеріального тиску,  запаморочення, погане самопочуття, фізична втома, швидке знесилення тощо. Передумови виникнення синдрому хронічної інформаційної втоми – це порушення сну, гормональні зміни, хронічні захворювання, нераціональне харчування та авітаміноз, шкідливі звички, особливо тютюнопаління і вживання алкоголю.

 

Для того, щоб знизити втому та зменшити її наслідки, Тетяна Лонгінівна  порадила усім присутнім дотримуватися кількох простих правил. По-перше, треба слідкувати за негативними думками, котрі лише  дарма «з’їдають» нашу енергію. По-друге, займатися спортом – це може бути біг, фітнес, танці тощо. Це додасть більше радості та енергії. Також варто збалансувати харчування, оскільки правильний прийом їжі значно покращує самопочуття. Важливо не забувати про воду, випиваючи півтора-два літри в день. І ще однією важливою умовою є здоровий сон. Потрібно добре висипатися – не менше 8 годин.

 

Під кінець зустрічі студенти отримали пам’ятки «Синдром хронічної інформаційної втомлюваності».

Щиро дякуємо Тетяні Лонгінівні Надвиничній та методистам відділу гуманітарної освіти та виховання за цікаву зустріч.