«Не дамо СНІДу шанс»

Дата: 28-03-2013, 12:08 | Автор:

В рамках тижня здорового способу життя, що проходить у ТНЕУ, 26 березня на факультеті банківського бізнесу відбулась зустріч студентів із викладачем кафедри шкірних і венеричних хвороб ТДМУ ім. І. Горбачевського Шкільною  Марією Іванівною «Не дамо СНІДу шанс». 

 

Вона легко та доступно розповіла студентам про причини виникнення хвороб, способи передачі, інкубації та розповсюдження вірусів. Особливу увагу приділяли ВІЛ-інфекції, оскільки щодня кількість заражених зростає.

 

— Тепер це вже наша проблема. Ми не можемо, як раніше, стояти осторонь та дивитися на це. Україна є лідером у Європі з поширення ВІЛ/СНІДу, —зазначала Марія Іванівна.

 

Студенти уважно слухали інформацію про способи передачі ВІЛу, адже розуміли,  що інфікуватися можна випадково та, навіть, не підозрювати про це. Лікар ділилася власним практичним досвідом. Багато часу вона приділила розгляду інкубаційного процесу та розвитку СНІДу. Також було чимало практичних порад щодо виявлення ВІЛ, здачі аналізів та правильного поводження з людьми, хворими на СНІД.

 

Наостанок Марія Іванівна дала адреси центрів, у яких надають допомогу  ВІЛ-інфікованим, та в яких можна здати аналізи.

 

Ігор БІЛИК, ФББ,  БС-32

 

Враження студентів:

Руслана ГВОЗДИК,  студентка групи МУН-11, УНФЕМ:

 

«Зустріч була надзвичайно цікавою, адже ми із розумінням ставимось до того, що ВІЛ/СНІД — це хвороба, що може спідкати кожного із нас. Лікар пояснила нам, наскільки це небезпечне захворювання, і як нам потрібно уберігатися від нього. Марія Іванівна доречно підібрала приклади ситуацій із власного лікарського досвіду. За допомогою цікавої презентації ми з відповідальністю зрозуміли, наскільки це страшне захворювання як із середини, так і ззовні. Я рада, що побувала на цій зустрічі, адже вкотре переконалась, що потрібно бути обережною, щоб не допустити у свій організм ВІЛ/СНІД».