Духовні ОБЕРЕГИ у ТНЕУ

Дата: 2-04-2013, 12:47 | Автор:

У Тернопільському національному економічному університеті запрацював студентський гурток «Духовні обереги», який веде Архиєпископ Нестор.

 

Власне, я би назвала такі зібрання «Духовною школою» і вважаю, що її доречно відвідувати християнам незалежно від віку, які прагнуть живого спілкування із духовною особою такого високого сану.

 

Як і кожну Богоугодну справу, «Духовні обереги» розпочали свою роботу із молитви до Святого Духа, а закінчили молитвою до Пресвятої Богородиці «Достойно є…».

Цікавили сьогодні студентів питання духовної обнови у часі посту, виміри щастя,  сутність любові, людські взаємини і стосунки людини з Богом…

 

Архиєпископ Нестор, відповідаючи на запитання молодих людей, цитував Святе Писання, наводив приклади зі Старого і Нового Завітів, згадував життя Святих, говорив про щастя і блаженство; наголошував на важливості слухати власну совість – бо це Голос Божий у людині, а також на потребі вести праведне життя, яке здатне відсторонити людину від гріха, змінитися на краще і нагадав повчання Серафима Саровського: «Стяжай Духа Святого у собі – тоді спасешся ти і тисячі довкола тебе...»

 

За повчаннями Архиєпископа Нестора дуже швидко збіг відведений час, і університетську світлицю потрібно було звільнити для наступного заходу – у ТНЕУ розпочався  Перший фестиваль-конкурс духовно-мистецької творчості «Дорога до Істини».

 

А слухачі чекатимуть наступного понеділка, коли відбудеться друга зустріч із наставником «Духовних оберегів».

 

Марія Баліцька, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»

 

 

Враження студентів:

 

Першого квітня 2013 року в університетській світлиці відбулося засідання студентського клубу «Духовні обереги» — «Час посту, час духовної обнови», під час якого архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор поспілкувався зі студентами ТНЕУ. 

 

Даний захід почався із молитви. Відтак, після короткого вступного слова архієпископа, студенти мали можливість безпосередньо отримати відповіді на питання, які їх турбують і цікавлять. Архієпископ Нестор закликав студентів завжди радитись зі священослужителями, ходити в церкву. Висловити свою любов до Бога можна через щоденну молитву, добрі справи, дотримання посту. Також він розповів, що потрібно любити Бога безкорисно. Тобто, якщо людина веде духовний спосіб життя, вона не може розраховувати на те, що їй це зарахується, і в майбутньому «повернеться бумерангом». Також не слід бути переконаним, що усі гріхи будуть прощені, як тільки людина покається. Було роз’яснено, що значить поняття «щастя». Крім цього архієпископ Нестор застеріг студентів від участі у різноманітних єретичних організаціях, які ставлять під сумнів існування Бога. Його Високопреосвященство запевнив присутніх, що єдиний правильний шлях до Бога – через церкву.

 

Зустріч закінчилася спільною молитвою учасників спілкування.

 

Валерій Ковальчук, УНЕФ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ