» » Студентський науковий гурток кафедри банківської справи «Банківський аналітик» розширює горизонти наукової співпраці

Студентський науковий гурток кафедри банківської справи «Банківський аналітик» розширює горизонти наукової співпраці

Дата: 16-04-2013, 09:54 | Автор: Кафедра банківської справи

Протягом 12-13 квітня учасники та куратори студентського наукового гуртка «Банківський аналітик» кафедри банківської справи взяли участь у ХІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених та студентів «Проблеми та перспективи розвитку економіки в умовах ринку», що відбулася у Національному університеті «Острозька академія» (м. Острог).

 

«Острозька академія» є найстарішим вищим навчальним закладом освіти в Україні. Університет, історія створення якого сягає сивої глибини, здивував гуртківців невловимою та незбагненною аурою, гармонійністю хитросплетіння середньовіччя та модерну.

 

У цікавому та змістовному обговоренні актуальних питань розвитку вітчизняної та світової економіки взяли участь й учасники наукового студентського гуртка кафедри банківської справи «Банківський аналітик». З  ґрунтовною доповіддю на тему: «Боргова ситуація у Європі» на пленарному засіданні конференції виступив Павлович Василь,  в якій проаналізував сучасний стан боргових проблем країн Європейського Союзу та країн Східної Європи (в т. ч. України). Прохоцький Андрій в доповіді на тему: «Актуальні проблеми суверенних боргів» звернув увагу на обсяги зовнішніх боргів низки країн світу, окреслив проблеми зростання зовнішньої заборгованості та шляхи їх ефективного подолання. Розвиток IT-технологій у банківській сфері України та зарубіжних країнах дослідив Шматько Іван в доповіді «Модернізація банківських відділень – шлях до покращення і здешевлення банківських продуктів», а також довів, що нововведення у банківському бізнесі сприятимуть відновленню довіри до комерційних банків.

 

В процесі проведення конференції, гуртківці набули нового досвіду, обмінялись ідеями і думками з іншими учасниками конференції щодо актуальних проблем розвитку економіки та  здобули потрійну перемогу у своїх тематичних секціях: Павлович Василь, Прохоцький Андрій та Шматько Іван нагороджені грамотами за найкращі доповіді. 

 

Ще одним подарунком для учасників конференції була захоплююча екскурсія, під час якої можна було ознайомитись із сучасною інфраструктурою університету та відвідати середньовічні пам’ятки культури.