» » Студентку ЗУНУ номіновано на премію «Найкраща юна спортсменка Європи»

Студентку ЗУНУ номіновано на премію «Найкраща юна спортсменка Європи»

Дата: 1-05-2023, 14:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Європейські олімпійські комітети (ЄОК) оприлюднили імена п’ятірки фіналістів премії Петра Нуровського, яка вже увосьме визначатиме найкращого юного атлета у зимових видах спорту в Європі.

За підсумками голосування 48 Олімпійських комітетів Європи та представників експертної групи ЄОК до числа фінальної п’ятірки номінантів увійшла талановита біатлоністка, студентка ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій» Західноукраїнського національного університету Олександра Меркушина.

 

Попри повномасштабну війну, руйнування спортивної інфраструктури - знищення однієї з основних тренувальних баз українських біатлоністів у Чернігові, Олександра Меркушина змогла вибороти золоту медаль у спринтерській гонці на 6 км та бронзу в індивідуальній гонці на 10 км на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходив у січні 2023 року у Фріулі-Венеція-Джулія (Італія).

 

Також у березні Олександра Меркушина здобула ще дві бронзові нагороди юніорського чемпіонату світу (м. Щучинськ, Казахстан). За свої досягнення 18-річна біатлоністка із Закарпаття вже двічі цього року, у січні та березні, отримувала нагороду «Найкраща юна спортсменка місяця» від НОК України.