» » ТНЕУ на 9 місці в рейтингу газети "Коментарі"

ТНЕУ на 9 місці в рейтингу газети "Коментарі"

Дата: 28-08-2013, 16:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У газеті "Коментарі" №29-30 від 26 липня - 15 серпня 2013 року опубліковано рейтинг вищих навчальних закладів. ВНЗ тут ранжовано за кількістю дипломів, які отримали в них особи, що приймають рішення у найважливіших державних структурах, а також керівники регіонів. 

 

На дев'ятому місці рейтингу розташувався Тернопільський національний економічний університет (ТНЕУ). Кількість перших вищих освіт, які отримали в ньому чиновники і політики, трохи більша, ніж других і наступних дипломів: відповідно 16 і 14. Для сімох із 13 народних депутатів ТНЕУ став першою Альма-матер: для заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського і ще двох представників «Свободи» — Михайла Головка та Олега Сиротюка, трьох членів «Батьківщини» — Михайла Апостола, Василя Деревляного та Володимира Шкварилюка, а також позафракційного Сергія Лабазюка. Для Івана Стойка і Тетяни Слюз ТНЕУ став другим ВНЗ, а для Володимира Бойка — третім (усі троє з «Батьківщини»). Тут покращували свої знання у галузі економіки та фінансів «регіонали» Олег Зарубінський та Володимир Продивус, а також «ударівець» Ігор Побер.

 

З різницею в один рік ТНЕУ закінчили перший заступник голови Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Гошовський (третій диплом) і «просто» заступник Едуард Дегтярьов (другий диплом). Також другу вищу освіту в ТНЕУ здобували перший заступник і голови Волинської облради Юрій Лобач і заступник голови цієї ж ради Валентин Вітер. Ну а першим вищим навчальним закладом ТНЕУ став для таких відомих фінансових фахівців як член Ради Національного банку Павло Гайдуцький та перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.