"ТНЕУ - з Кобзарем у серці"

Дата: 6-03-2014, 20:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Шосте березня 2014 року ввійде в історію  Тернопільського національного економічного університету як день шани, день пам’яті , день  національного духу, віри українців. Живий ланцюг поезій Кобзаря простягнувся центральними вулицями міста Тернополя. У такий спосіб студенти й викладачі університету вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка. 

      

     Дві тисячі студентів стояли узбіччями вулиць, закликаючи тернополян приєднатися до них. Ні вітер, ні дощ не зашкодив юнакам і дівчатам показати усім своє прагнення жити в неподільній Україні, бути патріотами своєї держави, любити Шевченка, мати власні погляди на життя, розмовляти мовою любові і поваги до ближнього. 

 

     Святкове дійство розпочалося на подвір’ї другого корпусу вищого навчального закладу. Молодь радо вітала ректора ТНЕУ, який сказав, що пишається своїми студентами, які знають і люблять твори славетного сина українського народу й сьогодні організували таку акцію. Зі сцени лунали пророчі слова поета та українські пісні. «ТНЕУ – з Кобзарем у серці!» - під таким гаслом розпочалася урочиста хода небайдужих українців.

 

     Ректор разом із проректорами, деканами факультетів, профспілковим лідером та студентським активом пройшли – прочитали палкі слова Кобзаря. Колона, наближаючись до студентів різних факультетів, вітала учасників акції гучними закликами. Молодь вищого навчального закладу вітали перехожі, водії громадського транспорту, автомобілісти, фотографували городяни. Колона завершила свою ходу біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. Поклавши квіти до пам’ятника Пророку, Андрій Ігорович Крисоватий, звертаючись до присутніх, сказав: «Сьогодні ми брали участь в акції єднання України, де наші студенти з 22-х областей, взявшись за руки, показали приклад взаєморозуміння, підтримки та поваги один до одного. Особливо приємно відзначити, що 12 студентів-кримчан були разом з нами. Ми – великий народ, бо у нас є Тарас Шевченко. Ми – єдина нація, бо наш рідний дім – Україна». Завершуючи дійство, усі разом заспівали «Думи мої, думи мої…» під акомпонемент бандуристок.

 

      Вперше, за багато років, вдалося так незвично відсвяткувати  200-річчя з Дня народження Кобзаря. Віримо, що дві тисячі сердець сьогодні билося в унісон промовляючи: 

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.