» » Науковий семінар «Трансформація українського суспільства: морально-етичні, економічні і правові аспекти»

Науковий семінар «Трансформація українського суспільства: морально-етичні, економічні і правові аспекти»

Дата: 20-03-2014, 12:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

18 березня 2014 року відбувся науковий семінар «Трансформація українського суспільства: морально-етичні, економічні і правові аспекти». Організатором виступив факультет аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ.

 

 У роботі наукового семінару взяли участь студенти 1–5 курсів факультету аграрної економіки і менеджменту, декан, д.т.н., професор Роман Богданович Гевко, заступник декана з наукової роботи, д.е.н., професор Петро Романович Пуцентейло, заступник декана, к.е.н., доцент Олена Олексіївна Гуменюк.

 

Вступним словом науковий захід розпочав декан факультету аграрної економіки і менеджменту Роман Богданович Гевко. «Сьогодні, в цей буремний час, коли Україна починає відроджуватися як незалежна, суверенна і демократична держава, що подолала диктатуру, перед нами, її громадянами постає безліч питань. Але я впевнений, що ми, науково-освітня громада Тернопільщини, зможемо з честю і достоїнством пройти усі випробовування та сприяти зміцненню і розквіту нашої країни. Нехай осяє Божа ласка наш народ і наше майбутнє».

 

Вітаючи учасників семінару, заступник декана факультету аграрної економіки і менеджменту з наукової роботи Петро Романович Пуцентейло наголосив, що мета наукового семінару полягає у теоретичному і практичному дослідженні проблем сучасної зміни суспільства, переходу від застарілих догм і стереотипів до якісно нового мислення і свідомості. «Поки економісти, політики та пересічні громадяни лише конструюють стратегії подальшого поступу України до загальних європейських цінностей, сперечаються про напрями розвитку української держави, молоді науковці мають шанс реалізувати ідеї трансформації українського суспільства. Свідченням цьому є те, що ми зібралися сьогодні заслухати, обговорити, проаналізувати, дискутувати і водночас виробити нестандартні, креативні рішення для прискорення цього процесу», - зауважив Петро Романович.

 

Із ґрунтовними науковими доповідями виступили студенти факультету аграрної економіки і менеджменту: «Особливості детінізації вітчизняної економіки» (ст. групи МПЗ-41 Короленко Надія та Міньковська Марія), «Дипломатичні переговори і міжнародні конференції як основа наукового та мирного діалогу у суспільстві» (ст. групи МПЗ-31 Чортківська Тетяна), «Формування професійних компетентностей майбутніх фахівців в сучасних умовах» (ст. групи ЕФАП-31 Гупало Тарас), «Фінансова безпека самоврядування» (ст. групи ОАПВ-31 Іляш Мар’яна і Сало Ліана), «Державний борг України та його вплив на економічну незалежність України» (ст. групи ОПЗм-51 Марчук Юлія), «Молодіжна соціально-економічна політика в Україні» (ст. групи ЕФАП-41 Женіч Наталія).

 

Плідну участь у дискусії взяли студенти факультету аграрної економіки і менеджменту Варава Ліля (ОПЗ-11), Петльована Мар’яна (МПЗ-11), Міньковська Марія (МПЗ-41), Хома Соломія (ОПЗм-51), Пасічник Іванна (ЕФАП-51) та ін. Учасники наукового семінару отримали почесні грамоти і подарунки за цікаві виступи і дискусії.

 

Присутні відзначили високий рівень обізнаності студентів наукового семінару, їх ініціативність та глибоке прагнення знайти істину в складних аспектах трансформації українського суспільства України. В підсумку жвавих дискусій, учасники дійшли висновку, що умови сьогодення диктують нові виклики, ставлять перед суспільством вагомі загрози, що змушує шукати неординарні наукові рішення з метою створення європейської країни.