» » Тернопільські ЗМІ розповідають про успіхи ФК "Тернопільчанка"

Тернопільські ЗМІ розповідають про успіхи ФК "Тернопільчанка"

Дата: 7-08-2014, 09:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На Інтернет-порталі "Галичина Спортивна", а також у сюжетах місцевих телеканалів розповідають про успіхи жіночої футбольної команди Тернопільського національного економічного університету "Тернопільчанка", що після першого кола лідирує у Чемпіонаті України серед представників західного регіону.

 

Перемогу за перемогою здобували тернопільські дівчата у першому колі Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд. Зараз футболістки на міжсезонному відпочинку. Проте про вдосконалення навиків не забувають. Інколи, задля кращого результату грають із хлопцями, повідомляє "Галичина Спортивна".

 

ЯРОСЛАВ НЕСТОРОВИЧ, президент ГО «Діти – фундації зірок світового футболу»:

 

«Грають з хлопцями, як не хватає самих. Тому, що технічні вправи зрозуміло, що самі виробляють. А коли якийсь спаринг, то краще з хлопцями. Бо з хлопцями можуть поборотися і фізично. Зрозуміло, що хлопці акуратно з ними грають. Але хлопці швидкісніші за дівчат і їм корисно з хлопцями пограти. З молодшими хлопцями грають».

 

Гравець «Тернопільчанки» Надія каже, жіночий футбол відрізняється від чоловічого. Дівчата відповідальніше підходять до цього виду спорту.

 

НАДІЯ, гравець ФК «Тернопільчанка»:

 

 «Ми вже грали на різних рівнях. Я вам скажу, що дівчата більше відповідальні. Може дівчата, які грають перший раз цього не розуміють. Але з кожною грою вони будуть розуміти, що це дуже відповідально. І я гадаю буде дуже добре якщо ми будемо розвиватися».

 

Зараз у Першій лізі Чемпіонату України з жіночого футболу серед команд Західного регіону всього 4 клуби, серед яких і «Тернопільчанка». Наставник наших дівчат каже, цей вид спорту з часом ставатиме популярнішим.

 

ВОЛОДИМИР ЛЕВЧУК, головний тренер ФК «Тернопільчанка»:

 

 «Я впевнений в тому, що як тільки Україна налагодить своє життя, взагалі спорт буде розвиватися. Тому, що спорт – це показник життя. А футбол жіночий буде дуже розвиватися».

 

Під час літнього міжсезоння «Тернопільчанка» доукомплектується ще кількома гравцями. Розпочнуть боротися за головні нагороди першої ліги Чемпіонату України з жіночого футболу вже наприкінці серпня. Додамо, разом із «Тернопільчанкою» за перше місце змагатимуться дівчата з Хмельницького, Івано-Франківська та Моршина.  

 

Сюжет телеканалу ІНТБ: http://youtube.com/watch?v=OIfo5QPT-Xs

 

Сюжет телеканалу TV-4: http://youtube.com/watch?v=xOR2zmjOQtI