» » Відбулися тренінги у навчально-тренувальному банку ФББ

Відбулися тренінги у навчально-тренувальному банку ФББ

Дата: 1-12-2014, 14:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У навчально-тренувальному банку факультету банківського бізнесу Тернопільського національного економічного університету з ініціативи викладачів кафедри банківської справи (Малахова О.Л., Рудан В.Я.) й кафедри банківського менеджменту та обліку (Тимків А.О.) відбулися тренінги зі спеціальності для студентів 5 курсу. 

 

Заходи проводилися у декілька етапів, що передбачали виконання практичних завдань та участь у ділових іграх. За результатами тренінгу студенти здобули навики з розрахунково-касового обслуговування клієнтів (відкриття рахунків, зарахування/видача коштів з рахунків, безготівкові розрахунки з використанням платіжних доручень та чеків, сплати комунальних платежів тощо), залучення депозитів і видачі кредитів клієнтам. Всі операції здійснювалися за допомогою програмних комплексів «Автоматизована банківська система Б2» (використовують близько 80 банків України) та Приват24, що, також дозволило опанувати особливості документообігу банків України.  Крім цього, студенти навчилися оцінювати кредитоспроможність фізичних осіб за допомогою скорингових моделей, які використовуються провідними банками країни.

 

Найбільшу увагу було приділено роботі з клієнтами, зокрема студенти взяли участь у ділових іграх: «Холодні дзвінки до клієнтів», «Продаж банківського продукту», «Мистецтво презентації банківського продукту», «Робота з проблемними клієнтами та кредитний супровід», що дозволило підвищити комунікативно-діловий рівень студентів факультету та адаптувати їх до реальних умов роботи у банківських установах.