» » Студенти побували у ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна»

Студенти побували у ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна»

Дата: 19-03-2015, 17:20 | Автор: студентка групи УПЕП-42 Лілія Рехлевич, студентка групи УПЕП-31 Катерина Мельник

 Для студентів 3 та 4 курсу спеціальності «Управління персоналом та економіка праці» факультету економіки та управління ТНЕУ 17-18 березня 2015 року організовано екскурсію на ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна». Підприємство є світовим виробником кабельно-провідникової продукції для автомобілів «Фольксваґен». ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» засноване у Тернополі у 2006 році і за цей період, освоївши пілотне виробництво невеликих модулів, набуло потужностей заводу-виробника суцільних кабельних мереж до автомобілів. Завдяки вдалій кадровій політиці підприємство є одним з найбільших роботодавців Тернопілля (налічує приблизно 3500 працівників).

 

Організувала екскурсію кандидат економічних наук, доцент кафедри управління персоналом і регіональної економіки Ольга Петрівна Дяків.

 

Менеджер з персоналу Мар’яна Гребеняк  ознайомила студентів із процесом створення кабельних мереж, провівши екскурсію відділом виробництва, а також із організацією праці, умовами праці, системою охорони праці на ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна». Інноваційні технології, сучасне обладнання, злагоджена робота всіх підрозділів є невід'ємними складовими діяльності підприємства.

 

Найбільше студентів зацікавила сучасна система управління персоналом, зокрема мотивація до праці та навчання працівників. Мотивація на ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» забезпечується насамперед заробітною платою, різними преміями, широким соціальним пакетом, формуванням кадрового резерву, підвищенням кваліфікації працівників, менеджментом ідей, організацією спортивних і розважальних заходів. Мотиваційні заходи розважального, інтелектуального чи спортивного характеру, надання соціальних бонусів і благ сприяють зростанню продуктивності праці, досягненню цілей їхньої діяльності, формуванню організаційної культури, дають змогу працівникам отримувати задоволення від роботи, бути відданими підприємству. Висока кваліфікація працівників забезпечується за рахунок системи навчання (мовні курси, внутрішні та зовнішні тренінги, стажування за кордоном, навчання на виробництві) відповідно до визначених цілей на щорічній співбесіді з керівництвом.

 

Упродовж екскурсії майбутні фахівці з управління персоналом отримали багато цікавої інформації про ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна», що пов’язано з вивченням тем із курсу навчальної дисципліни « Управління персоналом».