Незабутня подорож у Вінницю

Дата: 29-09-2015, 15:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 вересня розпочалася дводенна поїздка студентів факультету банківського бізнесу у місто, яке розташоване на березі Південного Бугу та є  історичним осередком східного Поділля, місто фонтанів та солодощів – Вінницю. Серед екскурсантів були доцент кафедри банківської справи Ольга Олегівна Іващук та доцент кафедри банківського менеджменту та обліку Галина Іванівна Спяк, які розділили із студентами усі радощі мандрівки. 

 

Вінниця є надзвичайно зеленим містом, і традиційно туристичний маршрут розпочався із прогулянки головним міським парком – Центральним Парком культури і відпочинку ім. Горького, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Студенти були вражені надзвичайною флористикою, великою кількістю комічних фігур, численними пам’ятниками та «Алеєю славетних земляків».

 

У середмісті, в районі водонапірної башти і Меморіального комплексу Слави туристи прогулялися Європейською площею, де також мали змогу оглянути Міжнародну виставку політичних карикатур. У фірмовому магазині компанії «Roshen» мандрівники поласували солодощами і придбали гостинці рідним.

 

Наступним місцем, де побувала молодь, стала набережна кондитерської компанії «Roshen», фабрика якої розташована на березі. Навпроти набережної, на річці Південний Буг, знаходиться найбільший у Європі світломузичний фонтан. Кульмінацією першого дня перебування у Вінниці були відвідини статичного вечірнього феєричного шоу фонтану «Roschen». Фонтан «Roshen» – це єдиний в Україні і найбільший в Європі плавучий фонтан з використанням лазерного проектора, який дозволяє демонструвати відео у форматі 3D. Цікавим є також те, що висота центрального струменя досягає 63 м, а довжина фонтану – 97 м.

 

Новий день розпочався із прогулянки на теплоході «М.І. Пирогов». Хоча  погода не була на стороні екскурсантів, проте гаряча кава, неймовірні пейзажі та теплі розмови змогли подарувати усім осінньо-мрійливий настрій.

 

Не оминула група і візитну картку Вінниці – музей відомого лікаря-хірурга М.І.Пирогова, де упродовж останніх двадцяти років свого життя жив та працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, засновник військово-польової хірургії та Організації Червоного Хреста. На території музею розташовано будинок, у якому мешкав вчений, музей-аптека з інтер’єрами приймальні та операційної, меморіальний парк, де збереглися дерева, посаджені самим Пироговим та церква-некрополь, у якій поховане набальзамоване тіло хірурга.

 

Поїздка організована студентами-активістами та викладацьким колективом факультету банківського бізнесу з метою ознайомлення з історичними та культурними пам’ятками України, виховання почуття патріотизму, гордості за свою державу. Екскурсія справила незабутнє враження на молодь. Усі поверталися додому втомленими, але щасливими, з вогником у очах і планами відвідати нові, ще невідомі куточки Батьківщини.