» » Посвята в Карпатах студентів-першокурсників кафедрою міжнародної економіки ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина: позитивно, енергійно, оригінально та незабутньо!

Посвята в Карпатах студентів-першокурсників кафедрою міжнародної економіки ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина: позитивно, енергійно, оригінально та незабутньо!

Дата: 8-10-2015, 09:54 | Автор:

 

    Чудовий настрій, приємне оточення друзів, неповторні  краєвиди і не тільки – усе це ми, новачки ТНЕУ, відчули на собі кілька днів тому. 3-4 жовтня 2015 року першокурсники, студенти старших курсів, викладачі кафедри міжнародної економіки та шановні гості з Німеччини вирушили у фантастичну подорож в Карпати.

     Розпочалися наші пригоди ще біля головного корпусу нашого рідного університету ТНЕУ, де ми всі раненько зібралися. І ось хронологія тих чудових моментів нашої поїздки розпочалась. Комфортабельний автобус активно мчав серпантиновими дорогами, оточеними безмежними та могутніми лісами, аби ми побачили якомога більше цікавих місць. Тож кожен міг знайти для себе щось особливе. Дорога була довгою, проте цікавою та веселою. Старшокурсники підіймали настрій усім своїми жартами та цікавими розповідями про своє студентське життя. У дорозі панувала дружня атмосфера, а краєвиди за вікном все змінювались і змінювались. Нарешті перед нами постали могутні гори Карпати. Ми з нетерпінням чекали нашої першої екскурсійної зупинки у м. Яремче. Там ми із великим задоволенням відвідали водоспад Пробій (інша назва – Яремчанський водоспад). Він – один з найповноводніших водоспадів Карпат, висота падіння якого становить 8 метрів. Тож кожен міг знайти для себе щось особливе. Хтось захоплено споглядав на нестримний водоспад Пробій у Яремче, інші насолоджувалися  ароматом  білих грибів, які встигли придбати на сувенірному ринку, а були й ті, хто просто милувався краєвидами. Придбавши сувеніри ми вирушили у готель «Чотири сезони». Усі були приємно вражені, коли побачили надзвичайно комфортні та красиві номери. Після прибуття всі залюбки оглядали територію та з нетерпінням очікували вечері. Під вправним керівництвом викладачів ми швидко впорались зі своїми обов’язками: бутерброди, овочі та шашлики з картоплею вже красувалися на столах,  а інші наїдки спокушували своїм ароматом. Трапезна зала була декорована студентами старших курсів нашою корпоративною символікою, що надавало святковій вечері урочистості.

      Перед трапезою директор ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Таранов Ігор Михайлович, завідувач кафедри міжнародної економіки професор Савельєв Євген Васильович  та засновник українсько-німецької співпраці з ТНЕУ   професор Дрезденського технічного університету Вольфганг Ур виголосили чудові промови, які зворушили серця кожного з присутніх. Після смачної вечері можна і потанцювати трішки! Гучна приємна музика, запальні танці та друзі поруч створили драйвовий настрій, а цікаві конкурси відкрили друге дихання у тих, хто вже потроху дрімав.

     І ось розпочалася найочікуваніша подія цієї поїздки – святкова посвята. Усі ми – студенти старших курсів, викладачі та першокурсники – зібралися на великій галявині поблизу нашого готелю. Дійство розпочали старшокурсники у чудернацьких нарядах та зі смолоскипами в руках.

    Це заінтригувало усіх з першого погляду. Далі ми виголосили урочисту присягу і набули статусу посвячених студентів Тернопільського національного економічного університету! Насолоджуючись смачним пуншем та дивовижно свіжим і чистим карпатським повітрям, усі з гарним настроєм та з сонними усмішками вирушили у свої номери, щоб добре відпочити та розпочати наступний день із новими силами.

    Добре виспавшись та смачно поснідавши, ми знову вирушили на екскурсію, цього разу на Буковель. Підйом на канатній дорозі високо в гори подарував нам незабутні відчуття свободи та спокою. Піднявшись, ми зробили декілька фотографій на фоні карпатських гір, щоб цей момент запам’ятався нам надовго. Після приїзду назад у готель ми зібрали свої речі, пообідали та вирушили додому.

    Можу з впевненістю сказати, що настільки веселої, драйвової та цікавої поїздки і посвяти не було у жодному університеті (дізнавалися у своїх друзів). Тому від імені усіх першокурсників, які будуть випускатися  кафедрою міжнародної економіки хочу висловити велику подяку директору ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Таранову Ігорю Михайловичу, завідувачу кафедри міжнародної економіки професору Савельєву Євгену Васильовичу,  доцентам кафедри Гродському Сергієві Вікторовичу, Зваричу Роману Євгеновичу, Карась Олені Сергіївні, Поді Анастасії Станіславівні, Рожко Аллі Олександрівні, Смалюк Галині Федорівні,  Уніят Аллі Володимирівні та іншим викладачам кафедри,  а також студентам старшокурсникам. Дякуємо за прекрасно організовану поїздку, за відпочинок проведений із користю, за хороший настрій, за посмішки на наших обличчях. Ці незабутні дні залишаться в нашій пам’яті на довгі роки.

Можна впевнено сказати, що посвята в першокурсники, та й загалом уся мандрівка задали тонусу та енергії на весь навчальний рік. Навіть не помітили, як швидко пробігли цікаві дні подорожі. Повільно  ховаються безкраї Карпати, а разом із цим завершуються наші мандри. Осіннього недільного вечора нас знову зустрічає рідний університет, проте вже у золотавому освітленні. Знову із посмішкою на обличчі, проте вже із приємними спогадами, які залишаться назавжди.

      P.S. Усім читачам та майбутнім студентам, яких навчатиме кафедра міжнародної економіки хочу дати пораду: не пропустіть таку важливу та веселу подію у Вашому житті – посвята студентів. Студенти першого курсу мали змогу пізнати славні традиції Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина та кафедри міжнародної економіки і стати частиною дружньої студентської родини. Не даремно кажуть, що студентство є найяскравішим етапом нашого життя. Безумовно, що цей період не обмежується лише лекціями, практичними чи навіть різноманітними індивідуальними завданнями. Простори колоритного університетського життя безмежні! Етап посвяти в першокурсники – це невід’ємна частина у житті кожного студента, яка супроводжується певними традиціями. Було чудово провести два неймовірних дні, сповнених сміхом, позитивом та дружньою атмосферою.  Усе відбулося на високому рівні організації, цікаво, і що найважливіше – нестандартно! Усе в стилі «міжнародного – самого модного»!!!

 

Першокурсники груп МЕСЕ-11 та  МЕНМФ-11