» » «Смачніше разом» на факультеті фінансів!

«Смачніше разом» на факультеті фінансів!

Дата: 30-11-2015, 15:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кулінарний конкурс в економічному університеті? Здається неможливо, але завдяки нашим студентам можливо все. За сприяння студентів 1 курсу на факультеті фінансів було влаштовано захід «Смачніше разом», що є прототипом відомого телевізійного шоу «Майстер Шеф». У конкурсі брало участь 4 команди, кожна з яких, у свою чергу, складалася з 5 учасників.

Учасниками «Смачніше разом» стали:

Студенти 1 курсу – команда «Кулінарна бомба»;
Студенти 2 курсу – команда «Геймери»;
Студенти 3 курсу – команда «Пахлава медовая»;
Та команда викладачів, під назвою «Хачапурі».

Хоча це не телевізійне шоу та перед учасниками стояли нелегкі завдання. У першу чергу – приготування страви ще до початку конкурсу та її презентація. Напередодні заходу капітани команд методом жеребкування обрали країну, національну страву якої мали приготувати. Таким чином під час 1 етапу було представлено страви американської, французької, грузинської та східної кухонь. Окрім приготування страви, потрібно було її представити і відобразити ту країну, з якої вона походить. Отож перед глядачами постали викладачі в кепках та студенти з намальованими французькими вусами. Оцінювався даний конкурс за: смак страви, візуальний вигляд команди та оформлення столу.

Другим етапом було приготування омлету. Для цього учасникам було виділено 15 хв. З початком відліку часу всі учасники рішуче кинулися до справи. У більшості команд омлет складався з яєць, овочів, м’яса та спецій, проте кожна команда намагалася виділитися оформленням та креативністю. Після випробувань кухарів на практиці, учасників перевіряли на знання різноманітних страв.

Третій етап – визначення складу салату. Кожен з учасників команди із зав’язаними очима куштував салат та намагався зрозуміти його склад. Критерієм оцінювання була кількість вгаданих продуктів.

Заключним етапом став тест від декана факультету фінансів. На екрані були представлені фотографії різних страв та варіанти їх походження. Цей конкурс допоміг не лише зробити крок до перемоги а й дізнатися для себе багато нового. Під час підведення підсумків всі глядачі мали змогу подивитися на «майстер клас» від декана. Андрій Ярославович приготував деруни, якими згодом почастував усіх присутніх.

І все ж захід підходив до кінця і прийшов час оголошення результатів. Призові місця між командами було розподілено таким чином:

I місце – студенти 1 курсу;
II та III розділили студенти 2 та 3 курсу;
Та почесне IV місце – для викладачів.

У підсумку, всі залишилися задоволені та ситі. Доказом чого є інтерв’ю з учасником команди «Кулінарна бомба» Андрієм Довгалюком:

– Що ти можеш сказати про захід «Смачніше разом»? Які твої враження?

– В мене дуже позитивні враження. На мою думку, ніхто не сподівався, що все буде організовано на такому високому рівні. Проте все було просто неймовірно. Сподобалося все: і завдання, і суддівство і підтримка. Я та моя команда залишилися задоволеними.

– Чи вважаєш ти, що потрібно проводити такі конкурси і надалі?

– Так, звісно! Адже це об’єднує і зближує людей, які люблять готувати. А також тих, хто веде активне студентське життя.

– Ну і звісно, оскільки ти капітан команди переможців, що ти відчував коли дізнався про зайняте I місце?

– Мене переповнювали емоції. Спочатку не вірилося, що ми це зробили. Та я вдячний всім членам команди, адже вони старалися і викладалися на повну. Кожен з нас зробив вагомий внесок у перемогу команди.

Це був не лише конкурс для тих хто вміє готувати, а й можливість поспілкуватися з людьми, відкрити для себе щось нове та скуштувати страви від декана. Щоб урізноманітнити захід, у перервах між конкурсами, ведучий питав у присутніх про їхні вподобання у кулінарії, що цікавого вони смакували за день і т.д. Це додавало заходу позитивного настрою та дружньої атмосфери.
Отож, готуйте та смакуйте разом із факультетом фінансів.