» » У ТНЕУ пройшов тиждень правових знань

У ТНЕУ пройшов тиждень правових знань

Дата: 13-10-2011, 16:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тиждень правових знань пройшов у Тернопільському національному економічному університеті. В ньому взяли участь усі факультети ВНЗ. Тиждень проходив протягом 3-7 жовтня з нагоди відзначення Дня юриста. Мета заходу – формування у студентів правових норм співжиття, співпраці, поведінки в колективі, виховання поваги до законів та профілактики правопорушень.
Ініціатором проведення тижня правових знань виступив відділ гуманітарної освіти та виховання. Щодня на різних факультетах університету проходили зустрічі студентів із представниками правоохоронних органів.
    Так, 3 жовтня заступник начальника Головного управління юстиції в Тернопільській області, начальник державної реєстрації нормативно-правових актів, легалізації об’ єднань громадян, правової освіти та правової роботи Кушперук Анатолій Зіновійович провів лекцію « Мета і завдання Головного управління юстиції в Тернопільській області» студентам факультету обліку і аудиту та факультету економіки і управління.
    Студенти факультету фінансів мали зустріч із майором відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВСУ в Тернопільській області Пахолківим Володимиром Івановичем. Він розповів студентам про правила і норми поведінки у місцях громадського користування.
    Протягом 5 жовтня відбулася зустріч студентів факультету комп’ ютерних інформаційних технологій із студентами 3 курсу юридичного факультету ТНЕУ, членами наукового гуртка (керівник – заступник декана ЮФ із виховної роботи, доцент Наулік Наталія Степанівна). Зокрема, студдекан юридичного факультету Ярослав Івашків підготував доповідь « Права і свободи громадян України» , його однокурсниця Лідія Климків розповіла студентам про правила проживання у гуртожитку, а третьокурсниця Наталія Дацюк – про права студентів.
Тема зустрічі – « Правовий статус громадянина України» .
Протягом 6 жовтня студенти Україно-нідерландського факультету економіки і менеджменту, Україно-німецького економічного факультету, факультету аграрної економіки і менеджменту та факультету довузівської, післядипломної та магістерської підготовки прослухали лекцію « Місце адміністративних судів в системі судів України» , яку провів суддя адміністративного суду в Тернопільській області Осташ Андрій Васильович.
    Потягом 7 жовтня напередодні професійного свята на юридичному факультеті ТНЕУ відбувся концерт та посвята студентів першого курсу юридичного факультету у першокурсники. Винуватців свята провели аркою з вишитих рушників та вручили повітряні кульки з написом « Студент ЮФ» . Кожен першокурсник з’ їв по шматочку хліба з сіллю. Зі сцени лунали слова привітань, пісні та жарти. До уваги присутніх були й танцювальні композиції. 
Кращих студентів юридичного факультету нагородили подяками від ректора ТНЕУ С. І. Юрія.

Враження студентів
Пилипчак Галина, І курс, ФКІТ, група ПАС-11: « Ми прослухали лекцію про права громадянина України. Її нам провели студенти ІІІ курсу юридичного факультету. Вони у доступній формі розповіли нам про права і обов’ язки студентів, про правила проживання у гуртожитку. Щиро вдячні за змістовні доповіді, з яких ми почерпнули чимало необхідної нам інформації.» 
УНЕФ, група МЕВ-11:« Ми дуже вдячні за цікаву лекцію. Завдяки їй ми дізналися багато нових фактів про систему судів в Україні та в Тернопільській області зокрема. Дякуємо!» 
УНФЕМ, II курс: « Побувавши на відкритій лекції, ми ознайомилися із основними положеннями адміністративного права України. Висловлюємо щиру подяку доповідачеві та організаторам зустрічі.» 
УНФЕМ, група МУНАД-41:« 6 жовтня в була проведена зустріч студентів із суддею адміністративного суду Осташем Андрієм Васильовичем. Він розповів про діяльність адміністративного суду. Висловлюємо щиру подяку доповідачеві та організаторам. На нашу думку, з метою ознайомлення студентів із діяльністю різних державних установ України, варто й надалі проводити такі заходи.» 
УНЕФ: « Наш україно-німецький економічний факультет щиро вдячний за змістовну та цікаву лекцію про роботу адміністративних судів у нашій області. Ми впевнені, що сьогодні отримали знання, які стануть необхідними у нашому подальшому житті.» 
ФАЕМ, група ОАПВ-11: « На зустрічі ми отримали багато цікавої інформації про адміністративні суди України. Щиро вдячні доповідачеві та організаторам зустрічі.» 
ФАЕМ, група МТС-11: « Ця зустріч дозволила нам отримати багато потрібних і ґрунтовних знань, які в подальшому житті стануть нам у нагоді. Вважаємо, що потрібно проводити побільше таких зустрічей.» 
ФДПМП, І курс, група МЕК-11: « Нам дуже сподобалась доповідь Осташа Андрія Васильовича про адміністративне судочинство. Його лекція була цікавою і цілеспрямованою. Для себе ми почерпнули багато нової інформації.»