» » Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економічна теорія»

Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економічна теорія»

Дата: 12-02-2016, 11:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 11 лютого 2016 р. в ауд. 3105 упродовж двох годин – з 1100 до 1300 – тривав  І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економічна теорія», яку організував колектив кафедри економічної теорії ТНЕУ.
 
Учасниками олімпіади стали студенти різних факультетів ТНЕУ: банківського бізнесу, фінансів, комп’ютерних та інформаційних технологій, а також – Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.
 
Заявки на участь в олімпіаді надійшли від 21 студента, однак змагалися лише 12: один студент IV курсу (Луців Михайло, ст. гр. ЕТ-41), троє студентів ІІІ курсу (Шандрук Ілона, ст. гр. МО-32; Закатов Олександр, ст. гр. ФМО-32; Цимбалюк Іванна, ст. гр. МЕЄЕ-31), семеро студентів ІІ курсу (Жданюк Сніжана, ст. гр. Ф-21; Семененко Юрій, ст. гр. ЕК-21; Федорюк Ірина, ст. гр. МЕЄЕ-21; Красношапка Михайло, ст. гр. ЕТ-21; Мосійчук Іван, Євсеєнко Олена, Григор’єв Максим – ст. гр. ФБС-22); і одна студентка І курсу (Мороз Ольга, ст. гр. Ф-11).
 
Запропоновані завдання включали 30 тестів двох рівнів складності (правильна відповідь на кожен з перших 20-ти тестів оцінювалася в 1 бал, а наступних 10-ти – у 2 бали). Тести підвищеного рівня складності, за кожну правильну відповідь на які нараховувалося 2 бали, передбачали проведення розрахунків, нагадуючи за формою задачі. Сумарна оцінка за тести становила 40 балів. Окрім цього студентам були запропоновані для розв’язування дві задачі, з макро- та мікроекономіки . Завдання першої полягало у визначенні основних макроекономічних показників та сальдо державного бюджету, а другої – відображенні рівняння попиту на продукцію фірми та визначенні ціни, якій відповідала задана величина цінової еластичності попиту. Кожна із задач, за умови правильного розв’язку, додавала до оцінки 20 балів. Останнє завдання було творчим й вимагало від студентів знань у галузі політики «зміцнення національної валюти» та її наслідків. Оцінка за творче завдання становила 20 балів. Максимально можлива кількість балів, яку міг отримати учасник олімпіади – 100.
 
Перевірку робіт здійснювало журі – доценти кафедри економічної теорії Шиманська О.П. (голова журі), Заклекта О.І., Фаріон М.М., старший викладач Полікарпова О.С.
 
Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економічна теорія»  у  ТНЕУ (2015-2016 н.р.) стали:
 
І місце – Цимбалюк Іванна – ст. гр. МЕЄЕ-31;
ІІ місце – Федорюк Ірина – ст. гр. МЕЄЕ-21;
ІІІ місце – Мосійчук Іван – ст. гр. ФБС-22.
 
Щиро вітаємо переможців і усіх учасників олімпіади!