» » Я народилась українкою на світі…

Я народилась українкою на світі…

Дата: 11-03-2016, 13:18 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 У затишному виставковому залі Тернопільського національного економічного університету відбувся творчий вечір члена Національної спілки журналістів України, письменниці Ніни Іванівни Бай «Я народилась українкою на світі».
 
Приємно, що до нашого рідного вишу приїхала відома українська письменниця, журналістка, родом з Волині.
 
У творчому доробку Ніни Бай 7 книг. Вийшли в світ дві поетичні збірки: «Я – українка», «В моєму серці квітне Україна», а також прозові твори: «Серед українців Америки», «Живу, Вкраїно, я тобою», «Доля українки», «Українка, збережена Господом». Книга «Приятелі дітей» чекає виходу у світ. Ніна Бай була гостею передач на українському радіо і телебаченні в Києві, у Чикаго, Детройті, Торонто, Сіднеї. Українською Православною церквою Київського патріархату письменницю нагороджено орденом Святої Великомучениці Варвари. Вона є членом Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, жіночого клубу «Волинянка», Національної ради жінок України.
 
Ніна Іванівна працювала та публікувалася в газетах «Вісті з України», «Україна. Європа. Світ.», «Україна і світ сьогодні», «Українське слово», «Молодь України», публікувалася у виданнях, зокрема у журналах «Україна», «Жінка», «Дніпро», «Самостійна Україна», «Волинь моя», «Українка в світі» (м. Торонто), «Нові дні» (м. Торонто), в газетах: «Культура і життя», «Урядовий кур’єр», «Говорить і показує Україна», у закордонних газетах «Час і події» (м. Чикаго), «Українське слово» (м. Париж), була редактором видання журналу «Українська автокефальна православна церква Святої Покрови до 50-ліття її заснування» (м. Чикаго). Підготувала до друку 2 збірки поезій Олекси Доріана з Чикаго «Джерела пам’яті» і «Житейське море». Також варто відзначити активну співпрацю Ніни Бай і світлої пам’яті народного артиста України Анатолія Горчинського.
 
На творчому вечорі прозвучали вірші Ніни Бай у виконанні Оксани Нижник та Мар’яни Іванюхи, пісні на слова поетеси у виконанні лауреатів міжнародних та всеукраїнських пісенних фестивалів-конкурсів Ігоря Вовчака та Зоряни Вовк, гурту «Інтрада», а також заслуженого працівника культури України Світлани Сорочинської.
 
Віримо, що українська поезія, пісня – незнищенні, вони ще довго вабитимуть слухачів своєю загадковістю, ніжністю, світлими звуками Любові.