» » Київський монотеатр «МІФ» у Тернополі

Київський монотеатр «МІФ» у Тернополі

Дата: 17-03-2016, 14:18 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ 15 березня 2016 року відвідали Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки, де київський монотеатр «МІФ» інсценізував повість Ф. Достоєвського «Кроткая».
                                          
Засновником монотеатру «МІФ» є  заслужений артист України, актор театру і кіно Михайло Фіца. Найяскравіше свій талант він проявив у моновиставах – чи не найскладнішому жанрі театрального мистецтва. Достатньо сказати, що перебуваючи на сцені віч-на-віч з глядачем, актор настільки переконливий у своїх почуттях, що примушує людей, котрі спостерігають за його грою, забути про всі умовності, які становлять саму суть театру.
 
«Цей твір мені дуже подобається, – у своєму слові до глядача після спектаклю сказав виконавець головної ролі Михайло Фіца. – Він про один із найбільших людських гріхів – гординю, яка заважає жити і цій людині, і тим, хто її оточує. Буває так, що плекає в собі хтось цю гординю, власні амбіції, забуваючи, що він простий смертний, а від цього страждає багато людей, навіть цілі народи».
 
Працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ споглядали, хвилювалися, співпереживали разом з героєм і від душі аплодували талановитому актору та режисеру за вдалу постановку.