СИЛА БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ ВОДИ

Дата: 19-01-2012, 15:07 | Автор: Марія Баліцька

Християни несуть додому посудину зі святою водою, дбайливо зберігають її як найбільшу святиню, з молитвою причащаючись святою водою у недугах і захищаючись від усякої немочі.
Святителі, ієросхимонахи, преподобні отці роз’ яснювали віруючим про Божественну силу Святої Води.

А святитель Іоанн Златоуст говорив, що свята Богоявленська вода протягом багатьох років залишається нетлінною, свіжою, чистою і приємною, неначе в цю хвилину тільки була почерпнута із живого джерела.
Ось чудо благодаті Божої, яке і зараз бачить кожен!
У Євангелії від Івана (4.14) говориться, як Спаситель сказав самарянській жінці: « Той же, хто нап'ється води, якої дам йому Я, - не матиме спраги повіки. Вода бо, що дам йому Я, стане в ньому джерелом такої води, яка струмує в життя вічне» .
Святу водохресну воду прийнято вживати натщесерце разом з просфорою після ранкового молитовного правила з особливим благоговінням як святиню. « Коли людина вживає просфору і святу воду, - говорив затворник Георгій Задонський, - тоді не наближається до нього нечистий дух, душа і тіло освячуються, думки опромінюються на догоду Богу, і людина буває схильна до посту, молитви і до всякої чесноти» .
Молитва на прийняття просфори і святої води:
« Господи Боже мій, нехай буде дар Твій святий і свята Твоя вода в просвітлення розуму мого, у зміцнення душевних і тілесних сил моїх, на здоров’ я душі і тіла мого, в підкорення пристрастей і немочей моїх по безмежному милосерді молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх святих Твоїх. Амінь.»

У часі духовної боротьби ці знання дуже актуальні. Тому, зачерпнувши із Джерела Знань, передаю інформацію усім, хто шукає Бога.