» » Ухвалені зміни до Податкового кодексу України і надалі сприятимуть успішній діяльності спрощенців

Ухвалені зміни до Податкового кодексу України і надалі сприятимуть успішній діяльності спрощенців

Дата: 20-01-2012, 15:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Такого висновку дійшли учасники семінару, який провели фахівці Тернопільської об’ єднаної ДПІ з науковцями Тернопільського національного економічного університету   у четвер, 12 січня для платників податків спрощеної системи оподаткування. Загалом зареєструвалися майже 400 слухачів – суб’ єктів підприємницької діяльності юридичних та фізичних осіб. 

У семінарі взяли участь виконувач обов’ язків голови комісії з проведення реорганізації ДПА в області, виконувач обов’ язків голови ДПА в Тернопільській області В. Д. Михайлюк, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри податків та фіскальної   політики ТНЕУ А. І. Крисоватий.
„ Семінар – це можливість прямого відкритого спілкування, конструктивного діалогу з платниками податків, ” – заявив він. „ Створення партнерських відносин з платниками податків – основне завдання, яке стоїть сьогодні перед податковою службою.   Адже ми маємо сприяти підвищенню рівня податкової культури, формуванню сервісної держави, яка працюватиме з платником податків як партнером і, передусім, для реалізації його прав, ” – констатував Володимир Дмитрович.
Заступник голови комісії з проведення реорганізації Тернопільської об’ єднаної ДПІ, перший заступник начальника інспекції Віктор Солтис, який відкрив захід, наголосив, що саме проведення   семінарів є однією з найефективніших форм інформування та роз’ яснення податкового законодавства. Така форма спілкування, на його думку,   дозволяє оперативно довести суб’ єктам господарської діяльності внесені зміни до Податкового кодексу України. „ З 1 січня цього року в дію вступив новий закон, який відтер регулюватиме діяльність суб’ єктів підприємницької діяльності спрощеної системи оподаткування, ” – констатував Віктор Петрович. 
Відтак, з основними нововведеннями даного документа учасників семінару ознайомили фахівці інспекції. Особливу увагу було приділено роз’ ясненню критеріїв перебування на єдиному податку, порядку переходу платника на спрощену систему оподаткування і навпаки. Доповідачі детально зупинились на особливостях визначення доходів та їх складу, веденню обліку та складанню звітності, порядку подання заяви, видачі та анулювання свідоцтва платника єдиного податку, відповідальності платників тощо. У ході семінару було акцентовано увагу також на порядку реєстрації податкових накладних платниками податку на додану вартість в Єдиному реєстрі податкових накладних, поданню звітності засобами телекомунікаційного зв’ язку. Так, як з 1 січня розпочалася кампанія декларування громадянами своїх неоподаткованих доходів, податківці нагадати про такий конституційний обов’ язок та наголосили на порядку подання нової форми „ Податкової декларації про майновий стан і доходи” .
Кожна доповідь сприймалася легко та доступно, оскільки супроводжувалася демонстрацією тез виступів та бланків відповідних документів на слайдах. 
У заходів взяли участь Рябуха Олександра Миронівна – начальник відділу обліку надходжень платежів управління Пенсійного фонду України   в м. Тернополі та Уніят Наталія Олександрівна – начальник відділу державних реєстраторів, державний реєстратор Тернопільської міської ради, які доповіли   відповідно про порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’ язкове державне соціальне страхування спрощенцями та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за їх рішенням.
На завершення платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання щодо видачі та анулювання свідоцтва платника єдиного податку, обмеження сфери застосування спрощеної системи оподаткування, нарахування та строків сплати єдиного податку, терміну подання заяви, видів діяльності першої та другої груп тощо.


20120124155324-doc.rar
Завантажити


Перелік документів