» » Студенти КЕПІТ і працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ взяли участь у прибиранні Старого парку

Студенти КЕПІТ і працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ взяли участь у прибиранні Старого парку

Дата: 29-03-2016, 18:30 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Близько сотні тернополян долучилися до прибирання території Старого парку в суботу, 26 березня. Метою толоки стало не лише прибирання території, а і привернення уваги громадськості до створення меморіального комплексу пам’яті героїв АТО.
 
Серед тих, хто зголосилися, були учні, студенти, бійці АТО. Організували толоку батько загиблого в АТО Віктора Гурняка – Петро Степанович Гурняк та правозахисник Володимир Малишевський.
 
Було прибрано територію біля військової техніки, помиті могили та обеліски воїнам, що загинули у Другій Світовій війні.
 
Також у цей день окрім толоки відбулося обговорення розробки концепції меморіалу пам’яті учасників АТО. За словами організаторів, сам пам’ятник, який створений ще за часів Радянського Союзу, залишиться, але він потребує реконструкції. У планах замінити плитку, демонтувати зірку, встановити підсвітку та фотографії загиблих учасників АТО, зробити гравірування. Ці ідеї представлять на розгляд міської ради.
 
Приємно, що із задоволенням взяли участь у такій потрібній справі студенти коледжу нашого університету. Вони разом із працівниками відділу гуманітарної освіти та виховання Василем Косарчуком, Наталею Хміль та Андрієм Луциком активно приєдналися до толоки. Це ще раз підкреслює, що студенти нашого університету не байдужі до проблем сучасності, активні, креативні, патріотично налаштовані.