» » Проведено Регіональну альтернативну учнівську Інтернет-олімпіаду «Що ти знаєш про Німеччину? Економіка. Партнерство. Молодь»

Проведено Регіональну альтернативну учнівську Інтернет-олімпіаду «Що ти знаєш про Німеччину? Економіка. Партнерство. Молодь»

Дата: 16-05-2016, 16:14 | Автор:

    27 квітня 2016 року з ініціативи Українсько-німецької факультет-програми Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин  імені Богдана Дмитровича Гаврилишина ТНЕУ було проведено Регіональну альтернативну учнівську Інтернет-олімпіаду «Що ти знаєш про Німеччину? Економіка. Партнерство. Молодь» для учнів 9-11 класів середніх навчальних закладів 8 областей Західного регіону (Тернопільська, Волинська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська, Львівська та Закарпатська), які вивчають німецьку мову як іноземну. Нормативною базою проведення олімпіади стало Положення, затверджене Вченою радою ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина (протокол № 4 від 02.03.2016 р. ). Олімпіада відбулась за сприяння Департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій вищезгаданих областей, а також за підтримки Інформаційного центру Німецької служби академічних обмінів та Гете-Інституту. 
   Усього зареєструвалось 279 учасників, фактично участь прийняла 231 особа. В розрізі вікових груп найчисельнішими є учні 9 та 10 класів (99 осіб (43%) та 94  особи (40,5%) відповідно), учні 11 класів представлено в кількості 38 осіб (16,5%).
У розрізі областей наступні дані: Тернопільська – 112 учнів (40%), Волинська – 50 учнів (18%), Львівська – 44 учні (15%),Закарпатська – 25 учнів (9%), Чернівецька – 18 учнів (6,5%), Івано-Франківська – 18 учнів (6,5%), Рівненська – 2 учнів (1%) та Хмельницька – 3 учнів (1%).
   Учасники Олімпіади виконували завдання в режимі онлайн упродовж 2,5 годин. Завдання складались з 6 частин, були різнотиповими. В основному тематика питань була краєзнавчою, але окремі блоки було присвячено економіці Німеччини, побуту та культурним звичаям, життю та традиціям молоді, а творче завдання було спрямоване на розкриття теми економічного партнерства України та Німеччини. 
   Незабаром оргкомітет олімпіади оприлюднить рейтингову відомість з інформацією про набрані бали та списки переможців.