» » ТНЕУ в рейтингу «Топ-200 Україна»

ТНЕУ в рейтингу «Топ-200 Україна»

Дата: 30-05-2016, 12:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 травня 2016 року на сайті www.euroosvita.net/ було опубліковано рейтинг «Топ-200 Україна» – 2015/2016 р. Цьогорічний рейтинг є ювілейним, адже виходить уже десятий раз. Відрадно, що серед двохсот університетів України Тернопільський національний економічний університет займає 41 позицію.
 
Стартувавши у 2006 році проект «Топ-200 Україна» став першим і залишається на сьогодні єдиним акредитованим IREG академічним рейтингом в Україні, відмінною рисою якого є спроба порівняти між собою університети різних типів на основі застосування до них універсальної системи критеріїв. У цьому сенсі рейтинг «Топ-200 Україна» трансформує до умов України ідеї таких міжнародних рейтингів, як «Академічний рейтинг університетів світового класу» (AWRU), більш відомого як «Всесвітній рейтинг Шанхайського університету Цзяо Тун», Всесвітній рейтинг університетів газети «Таймс», і «Всесвітній рейтинг університетів QS» компанії Quacquqrelli Symonds Ltd. (Сполучене Королівство). А останні два роки команда «Топ-200 Україна» тісно співпрацює з фахівцями пан-європейського рейтингового проекту «U-Multirank», який фінансує Єврокомісія.
 
Статистичний матеріал, накопичений за останні десять років командою рейтингу «ТОП-200 України» показує, що усі його багаторічні учасники постійно покращували головні показники своєї роботи, підсилювали зв’язки з роботодавцями, підвищували рівень комерціалізації своєї науки, започатковували нові міжнародні контакти, розширювали свою присутність в світових рейтингах «QS», «Таймс», «Scopus», «Webometrix» та інших.
 
Отож бажаємо професорсько-викладацькому колективу Тернопільського національного економічного університету нових наукових пошуків, цікавих проектів та відкриттів, натхненної праці задля утвердження позицій ТНЕУ в українському освітньому просторі.