» » «Ангелики – заради Миру в Україні»

«Ангелики – заради Миру в Україні»

Дата: 16-06-2016, 11:38 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 «Тернопільські обереги» зібрали у парку ім. Т. Шевченка м. Тернополя майстрів народних ремесел, фольклорні та хореографічні колективи нашого краю. Ведучими яскравого дійства були працівники відділу гуманітарної освіти та виховання нашого університету Мар’яна Іванюха та Юрій Дзюла.
 
Приємно, що у святі також взяла участь головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» – відома журналістка, поетка, письменниця Марія Баліцька, яка не лише  представила учасникам фестивалю і гостям файного міста свої ляльки-мотанки в ексклюзивних фартушках із вишитими власноруч трипільськими символами-оберегами, а й провела майстер-клас із виготовлення «Світанкових Ангеликів». Голови ангеликів обрамлювали помаранчево-сонячні німби, а їх крильця легко підхоплював привітний вітерець, наче перевіряв, чи міцно тримають діточки свої найперші у житті власноручні витвори. Разом із дорослими та маленькими учнями Марія Баліцька зробила 63 ангелики – заради Миру в Україні та в світі.
 
Діти, які завітали на острівок «Чайка», мали нагоду отримати одну з книг письменниці, продемонструвавши власний талант з декламування улюбленого вірша чи проспівавши пісню на прославу Богородиці Діви Марії. Книги члена Національної спілки письменників і журналістів України Марії Баліцької «Містична Троянда», «Яблуневий Розмай», «Душа Бджоли», «Татові» і «Подільська Ластівка у Таврійському краї» із автографом поетки відтепер є у приватних книгозбірнях юних читачів Тернополя, Зборівщини, Бережанщини, Борщівщини, Бучаччини, Козівщини, Збаражчини, Теребовлянщини, у Залозецькому краї – звідки родом і сама авторка книг.
 
Благовістунка – одна із ляльок-мотанок – вістувала добрі новини усім, хто задумував бажання і щиро хотів їхнього здійснення…
 
Марія Йосипівна отримала подяку від Тернопільського обласного методичного центру народної творчості та управління культури та мистецтв Тернопільської обласної державної адміністрації.