Не навчанням єдиним…

Дата: 29-09-2016, 09:58 | Автор: Актив ФББ

 
Перегортаючи сторінки долі,
не забувайте лишати закладки,
Тільки перечитавши книгу власного життя,
можна прожити його спочатку.
Олексій Юрін
 
Вже стало традицією на факультеті банківського бізнесу влаштовувати для студентів та викладачів літературні вечори. Цьогоріч, з ініціативи доцента кафедри банківської справи Стечишин Тетяни Богданівни, молодь зустрілася з молодим, креативним поетом з м. Черкаси Олексієм Юріним, який провів фантастичний вечір поезії під інтригуючою назвою «Фреш з Маракуйї».
 
«Я пишу тоді, коли маю що сказати», – так розпочав зустріч поет, перекладач, літературознавець Олексій Юрін. Бесіда була жвавою, студенти слухали поезію разом із життєвими історіями поета. Виникало багато запитань про те, коли почав автор писати поезії, що його надихає у творчості, а чи бували моменти творчої кризи, які плани на майбутнє?
 
Цікаво, що свій перший вірш Олексій написав на День знань у першому класі. Було це давно. Це був двовірш російською мовою. У ньому йшлося про школу, про зошити, про те, що маленький хлопчик уже першокласник і дуже цьому радий. А от щодо майбутнього, то основне для поета жити та творити. Життя цікаве тим, що ти не знаєш, що буде завтра.
 
На завершення Олексій Юрін побажав усім присутнім добра. «Так, хай все буде у вас добре!»
 
Поезія – це вища міра спілкування і тільки поетові довірений політ душі людства. Кажуть, що поета можна зрозуміти всього лише по одному віршу. Хочеться, щоб наші студенти розуміли, що до поезії, до хороших віршів потрібно дорости, а також те, що «душа зобов’язана працювати».