» » Відбувся молебень з нагоди Дня усиновлення

Відбувся молебень з нагоди Дня усиновлення

Дата: 29-09-2016, 17:13 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Враховуючи суспільну  значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання у сім’ї Указом Президента України від 27 листопада 2008 року 30 вересня було встановлено Днем усиновлення. Цей день збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.
 
Велика шана кожній сім’ї, яка прийняла до себе знедолену дитину, чи, можливо, збирається це зробити. А також вдячність тим, хто розуміє глибину проблеми сирітства та його наслідків, бере на себе відповідальність за її вирішення, тим самим зміцнюючи майбутнє України.
 
Не будемо нагадувати про те, скільки тисяч дітей-сиріт сьогодні потребують батьківського тепла і любові, бо, попри цю сумну статистику, у кожного має бути розуміння, що важлива кожна дитина.
 
Сьогодні в університетській каплиці Різдва Пресвятої Богородиці відбулася Богослужба за здоров’я  родин, які усиновили дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яку організував відділ гуманітарної освіти та виховання нашого університету.
 
Молобень відслужив о. Василь Чамарник, настоятель каплиці святого Пантелеймона Цілителя, о. Андрій Чернецький та брати-семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого УГКЦ.
Проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету Василь Ярославович Брич подякував духовенству за Боже слово та настанови для молодого покоління,  за важливий виховний аспект духовного спілкування.
 
Дякуємо небайдужим студентам факультету економіки та управління, факультету обліку та аудиту, факультету фінансів та коледжу економіки, права та інформаційних технологій за розуміння важливої суспільної проблеми та участь у Молебні.
 
Хай Бог благословить усіх нас!